Як зробити правильний олів'є – питання, яке цікавить багатьох напередодні Нового року. Насправді, універсального рецепту немає – кращий салат можна приготувати, відштовхуючись від своїх смакових переваг.
Дивіться відео, в чому секрет салату олів'є:
Олів'є з ковбасою – найулюбленіший і найпопулярніший салат на наших святковий і новорічних столах. Його готують з вареної ковбаси, зимових овочів, консервованого горошку і маринованих або солоних огірків.
Салат олів'є: класичний рецепт
Час приготування:
- 30 хвилин + час для варіння овочів
Калорійність:
- 162 ккал
Інгредієнти:
- Консервований зелений горошок – 200 г
- Варена ковбаса – 200 г
- Картопля – 3-4 шт.
- Яйця – 3 шт.
- Морква – 2 шт.
- Огірки мариновані – 2 шт.
- Майонез – 3-4 ст. л.
Спосіб приготування:
- Картоплю і моркву відварити, остудити і очистити.
- Відварити і очистити яйця.
- Нарізати кубиками в миску овочі. Додати кубиками нарізану варену ковбасу і яйця.
- Заправити майонезом. Перемішати салат і дати настоятися в холодильнику.
Як прикрасити олів'є
Салат можна прикрасити листочками зелені, половинками перепелиних яєць, тонкими скибочками огірків, ковбаси або моркви.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати оселедець під шубою . Ми також ділилися оригінальним рецептом салату олів'є від Юлії Висоцької .