Абрикосове варення з цедрою і шматочками апельсина виходить неймовірно яскравим, смачним та ароматним. Його можна подавати як десерт до чаю, додавати в каші, йогурти та десерти.
Незважаючи на те, що процес приготування варення досить тривалий, він не вимагає особливих зусиль. Абрикоси для заготовки краще брати тверді – вони не перетворяться в кашу при варінні.
Оригінальне варення з абрикосів з апельсином
Час приготування:
- більше 3-х годин
Калорійність:
- 190 ккал на 100 г
Складові:
- 2 кг абрикосів
- 1,5 кг цукру
- 2 невеликих апельсина
Спосіб приготування:
- Абрикоси помити, відокремити м'якоть від кісточок.
- Скласти половинки абрикосів в неглибоку миску шарами, пересипаючи кожен шар цукром.
- Добре струсити, щоб плоди рівномірно вкрилися цукром. Дати постояти протягом 6-8 годин.
- Апельсини добре помити і зняти цедру за допомогою дрібної терки. М'якоть фруктів нарізати маленькими шматочками.
- Додати апельсини разом з цедрою до абрикосів, поставити на вогонь і довести до кипіння. Варити, знімаючи піну, протягом 5 хвилин.
- Потім забрати з плити і дати охолонути. Повторити процедуру ще два рази. Так абрикоси збережуть свою форму.
- Після третього разу варення відразу ж закрити в стерилізовані банки. Перевернути шийками вниз, накрити до повного охолодження.
Корисна порада
Під час другого і третього варіння особливо ретельно помішуйте варення, бо воно може пригоріти до дна.
Дивіться відео, як приготувати тістечка з апельсиновою начинкою:
Нагадаємо, раніше ми розповідали про користь і шкоду абрикосів . Сьогодні.Lifestyle також писали, чим корисна курага .