Салат – це не завжди подрібнені овочі з різними заправками. Можна проявити трохи фантазії і спорудити яскравий салат "Наполеон". Особливо смачний він з молодим солодкуватим буряком і козячим сиром.
Буряк для цього рецепта можна відварити або запекти в духовці – все залежить від ваших уподобань.
Бурякові "наполеони"
Складові:
- буряк
- козячий сир або м'який сир
- зелень
- мед
- сік апельсина
- фісташки або волоські горіхи
- оливкова олія
- сіль
Рецепт приготування:
1. Відваріть буряк або запечіть її в духовці при температурі 175 градусів.
2. Остудіть, почистіть і наріжте тонкими скибочками.
3. Козячий сир або м'який сир, якщо він занадто сухий, змішайте з молоком або вершками. Додайте дрібно посічену зелень, за бажанням посоліть.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
4. Викладіть шарами скибочки буряка і сирну начинку.
5. Для соусу змішайте мед з соком апельсина, полийте бурякові "наполеончики".
6. Фісташки або волоські горіхи подрібніть, посипте закуску зверху. Збризніть "наполеони" оливковою олією і посоліть за смаком.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептами зимових салатів з буряка. Крім цього, ми повідомляли, що ввчені внесли буряк в список продуктів, що продовжують життя.
Дивіться відео, як приготувати рожеві сирники з буряком:
Читайте також: