Ви можете змінювати пропорції на свій смак. Наприклад, взяти менше цукру і шоколаду, але додати більше горіхів і сухофруктів.
Печиво з журавлиною, шоколадом і горіхами
Інгредієнти на 30-35 штук:
- Борошно – 150 г
- Розпушувач – 1/2 чайної ложки
- Сіль – 1/2 чайної ложки
- Вівсянка (не розчинна) – 75 г
- Вершкове масло кімнатної температури – 113 г
- Коричневий цукор – 75 г
- Білий цукор – 100 г
- Яйце – 1 велика
- Ванільний екстракт – 1 чайна ложка
- Сушена журавлина – 75 г
- Горіхи (пекан або волоські), порізані на шматочки – 50 г
- Білий шоколад, порізаний шматочками розміром з журавлину – 150 г
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Розігріти духовку до 180 С. Застелити деко папером для випічки.
- У мисці змішати борошно, вівсянку, сіль і розпушувач.
- В окремій мисці міксером добре збити масло з цукром. Додати яйце, ванільний екстракт і перемішати.
- Додати журавлину, горіхи і шоколад. Добре перемішати.
- Скачайте кульки з тіста розміром з волоський горіх. Покласти на деко і трохи притиснути. Залишити між печивом місце близько 4-5 см.
- Випікати 15-18 хвилин, поки краї печива не стануть золотистими.
- Дістати деко з духовки і дати охолонути 5 хвилин, щоб печиво затверділо.
- Після того як печиво стане щільнішим, перекласти на решітку і дати повністю охолонути.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом чилі кон карне під кришечками з кукурудзяного хліба від Найджели Лоусон. Сайт "Сегодня" також писав, як приготувати десерт "Персик Мелба" за її рецептом.