Спагеті путанеска – італійська страва з пасти, винайдена в Неаполі. Воно, як правило, включає помідори, оливкову олію, анчоуси, оливки, каперси і часник.
Дивіться відео, як приготувати пасту з мідіями і томатним соусом:
За легендою, пасту путанеска придумали куртизанки, тому що воно складається з досить простих інгредієнтів, які не вимагають тривалого процесу готування і завжди є в засіках будь-якої італійської кухні.
Юлія Висоцька розповіла, як з легкістю приготувати це ситне блюдо на власній кухні.
Паста путанеска з тунцем і базиліком
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 384 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 1/2 упаковки спагетті
- Сіль за смаком
- 2 ст. л. оливкового масла Extra Virgin
- 2 зубчики часнику
- 10 помідорів чері
- 3 в'ялених помідора в олії
- 1 жменя оливок
- 1 жменя каперсів
- 1 щіпка пеперончіно
- 1 банка консервованого тунця
- Трохи свіжого базиліку
Спосіб приготування:
- У киплячу підсолену воду додати спагетті, відварити до готовності.
- Розігріти сковороду з оливковою олією.
- Часник розчавити плоскою стороною ножа, додати в сковороду.
- Помідори черрі розрізати навпіл, викласти на сковороду, припустити на невеликому вогні.
- В'ялені помідори нарізати, всипати в сковороду.
- До помідорів додати оливки, каперси, перець пеперончіно і консервованого тунця. Все перемішати і злегка припустити.
- У сковороду додати готові спагетті, все перемішати.
- Подавати пасту на великому блюді, прикрасити свіжим базиліком.
Поради від Юлії Висоцької
- Для цієї страви підійдуть некислі томати. Також можете взяти консервовані помідори у власному соку;
- Не забудьте видалити у каперсів хвостики;
- За бажанням в соус можна додати трохи води, в якій варилися спагетті.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати пасту з беконом і зеленим горошком . "Сьогодні" також ділилися рецептом пасти з креветками і цукіні .