Всього одне тонкий стебло селери містить 6-7% від добової дози вітамінів А і С і велика кількість вітамінів В1, В2, К і РР. Багата селера і іншими корисними речовинами: залізом, калієм, магнієм, фосфором, фолієвою кислотою, каротином, фітонцидами і флавоноїдами.
Салат із селери c яблуком, морквою і горіхами допомагає впоратися з відчуттям голоду і дає заряд енергії на весь день.
Салат з яблуком, морквою і селерою
Час приготування:
- 20 хвилин
Калорійність:
- 78 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- Корінь або стебла селери – 200 г
- Морква – 1 шт.
- Велике яблуко – 1 шт.
- Часник – 1-2 зубчики
- Натуральний йогурт – 100 г
- Цукор – 1 щіпка
- Грецькі горіхи – жменя
- Сік одного лимона
- Сіль, запашний перець – за смаком
Спосіб приготування:
- Моркву, селера і яблуко почистити і помити.
- Моркву натерти на крупній тертці.
- Яблуко нарізати кубиками, кореневу селеру натерти. Якщо ви використовуєте стеблову селера, тонко її наріжте.
- Волоські горіхи крупно нарубати, за бажанням підсушити на сковороді без олії.
- Полити салат лимонним соком, додати йогурт, сіль, цукор і мелений перець. Видавити часник.
- Добре перемішати інгредієнти.
Корисна порада
Салат можна заправити не йогуртом, а оливковою олією або майонезом.
Дивіться відео, як приготувати смачний вершковий салат:
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати детокс-коктейль з селерою . "Сьогодні" також ділилися рецептом крем-супу з курки з селерою .