Великий піст в 2020 році розпочався 2 березня і закінчиться 18 квітня, перед Великоднем. Під час посту церковний статут забороняє будь-які продукти тваринного походження: м'ясо, птицю, молоко і яйця. Риба дозволена лише в деякі дні.
Щоб зробити своє пісне меню корисніше, приготуйте овочевий салат за нашим рецептом. Помідори і зелень багаті клітковиною, нут – білком, авокадо – здоровими жирами.
Овочевий салат з нутом
Час приготування:
- 20 хвилин
Калорійність:
- 166 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 1 пучок салатного листя
- Жменя помідорів чері (жовтих і червоних)
- 1 стигле авокадо
- 1/2 банки консервованого гороху нуту
- 1/4 ч.л. сухих трав
- 1/2 ст.л. білого винного оцту або лимонного соку
- 1 зубчик часнику
- 2 ст.л. оливкового масла
- Сіль, перець
Спосіб приготування:
- Для заправки змішати сухі трави, оцет, сіль, перець, оливкову олію і пропущений через прес часник.
- Салатне листя помити, обсушити, порвати руками і викласти в тарілку.
- Помідори черрі помити, розрізати навпіл або на чотири частини.
- Авокадо почистити, видалити кісточку і нарізати кубиками. За бажанням скропити лимонним соком, щоб м'якоть не потемніла.
- Викласти всі інгредієнти на зелень, полити заправкою і дати настоятися 10-15 хвилин перед подачею.
Корисна порада
Якщо у вас не консервованого гороху нут, ви можете використовувати відварений. В цьому випадку вам доведеться додати трохи більше солі.
Дивіться відео, як приготувати корисний бобовий сніданок:
Нагадаємо, раніше ми ділилися календарем харчування у Великий піст . "Сьогодні" також писали, що приготувати на сніданок в піст .