Фріттату готують з курячих яєць з додаванням різних інгредієнтів. На відміну від класичного французького омлету, начинку в це блюдо додають під час смаження, а не загортають в готовий омлет.
Невід'ємною складовою фріттати є сир. Для приготування найкраще використовувати чеддер або пармезан.
Фріттата з томатами, грибами і шпинатом
Складові:
- 2 яйця
- 100 г шпинату
- 6 печериць
- 4 помідори
- оливкова олія
- сіль, перець – за смаком
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Розріжте помідори на чотири частини, печериці – навпіл.
- У жароміцну форму викладіть томати і гриби, збризніть оливковою олією, посоліть і поперчіть за смаком.
- Поставте в розігріту до 180°С градусів духовку на 8 хвилин.
- Тим часом залийте шпинат окропом. Дістаньте форму і додайте в неї шпинат.
- Збийте яйця з перцем і сіллю і залийте цією сумішшю овочі.
- Поставте в духовку і запікайте ще протягом 10 хвилин. За пару хвилин до готовності можна посипати тертим сиром.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом смачного омлету з помідорами. Ми також повідомляли, що в Бельгії приготували рекордний омлет з 10 000 яєць.
Дивіться відео, як приготувати омлет на сметані з сиром:
Читайте також: