Оладки на сніданок не обов'язково повинні бути солодкими. Цю страву можна зробити з сезонних овочів. Юлія Висоцька готує капустяні оладки з сиром, морквою і цибулею-порей. Краще доповнення до них – сметанний соус з кропом і гірчицею.
Овочеві оладки нагадують млинці з кабачка, які ми завжди готуємо влітку, або осінні оладки з гарбуза. Важливим є те, що всі інгредієнти доступні і приготування не займає багато часу.
Капустяні оладки з морквою і цибулею-пореєм
Час приготування:
- 45 хвилин
Калорійність:
- 128 ккал на 100 г
Інгредієнти:
Для соусу:
- Кріп – 3 гілочки
- Сметана – 1 ч. л.
- Гірчиця – 1 ч. л.
Основні:
- Капуста білокачанна – 1/4 качана
- Лук-порей – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сир твердий – 100 г.
- Яйця курячі – 1 шт.
- Оливкова олія – 2 ст. л.
- Борошно – 1 ст. л.
- Сіль морська – 1 щіпка
Спосіб приготування:
- Капусту натерти на крупній тертці.
- Моркву почистити і натерти на крупній тертці.
- Світлу частину цибулі-порею нарізати тонкими кільцями.
- Розігріти в сковороді столову ложку оливкової олії і обсмажити цибулю з морквою.
- Сир натерти на крупній тертці.
- Капусту з'єднати з сиром і яйцем, посолити і перемішати.
- Додати обсмажену моркву з цибулею, всипати борошно і ще раз перемішати.
- Розігріти в сковороді оливкове масло, посмажити оладки і викласти на паперовий рушник, щоб видалити надлишки жиру.
Як зробити сметанний соус для оладок
Кріп дрібно порубати. Сметану з'єднати з гірчицею і кропом, все перемішати. Подавати оладки гарячими разом з соусом.
Дивіться відео, як приготувати оладки з індички:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом оладок з кукурудзи . "Сьогодні" також писали, як приготувати млинці з гарбуза і яблук .