I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Рецепт простого лимонного пирога з печива

Тісто для цього пирога складається з крихт печива

Цей чудовий лимонний пиріг дуже легко готується. Розсипчасте тісто і кисло-солодка начинка вдало доповнюються закарамелізованими шматочками цитрусових.

Для основи пирога найкраще підійде цукрове печиво: "Пряжене молоко", "До кави", "Ювілейне".

Реклама

Лимонний пиріг з печива

Лимонний пиріг в духовці
Лимонний пиріг в духовці

Час приготування:

Реклама
  • 1,5 години

Калорійність:

  • 384 ккал на 100 г

Складові:

Для основи:

Реклама
  • 250 г цукрового печива
  • 100 г вершкового масла
  • 2 яєчних жовтки

Читайте також:

Для начинки:

  • 1 лимон (150 г)
  • 2 яєчних білка
  • 1 яйце
  • 100 г цукру
  • 100 г сметани
  • 1 ч.л. крохмалю з невеликою гіркою

Для прикрас:

  • 1/2 шт. лимона
  • 2 ч.л. цукру

Дивіться відео, як спекти лимонний пиріг з меренгою:

Спосіб приготування:

  1. Підготувати шматочки лимона для прикраси пирога. Половину цитруса порізати дольками – потрібно 5-6 шматочків. Укласти їх на деко, застелене папером для випічки. Зверху посипати цукром (2 чайні ложки цукру на всі часточки). Поставити в духовку на максимальну температуру приблизно на 5 хвилин. Якщо є функція "верхній нагрів", включити її.
  2. Печиво подрібнити в крихту. Масло довести до кімнатної температури і змішати з жовтками (білки відкласти для начинки).
  3. Всипати стовчене печиво і перемішати, щоб крихти рівномірно вкрилися олійно-яєчною емульсією. На дно форми діаметром 20-22 см покласти кружок паперу або фольги.
  4. Тісто висипати в форму. Розподілити по дну і стінкам і злегка прим'яти.
  5. У цілого лимона натерти 1 чайну ложку цедри і вичавити сік – повинно вийти приблизно 40 мл.
  6. Два відкладених білки збити в піну з цукром. Додати лимонний сік.
  7. Ціле яйце в іншому посуді змішати зі сметаною, крохмалем і цедрою. В сметанну масу підмішати збиті білки. Вилити начинку в форму на тісто.
  8. Поставити в духовку і випікати при 170-200 °C 30-40 хвилин. Готовність перевірити зубочисткою. Якщо виступаючі краї тіста стануть підгорати, а начинка все ще тремтітиме, накрити форму зверху фольгою.

Як подавати десерт

Готовий пиріг остудити прямо у формі, потім вийняти і прикрасити зверху запеченими лимонними шматочками.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом лимонного рулету на згущеному молоці. Сьогодні.Lifestyle також писали, як спекти пиріг з сиром і лимоном.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти