Цей чудовий лимонний пиріг дуже легко готується. Розсипчасте тісто і кисло-солодка начинка вдало доповнюються закарамелізованими шматочками цитрусових.
Для основи пирога найкраще підійде цукрове печиво: "Пряжене молоко", "До кави", "Ювілейне".
Лимонний пиріг з печива
Час приготування:
- 1,5 години
Калорійність:
- 384 ккал на 100 г
Складові:
Для основи:
- 250 г цукрового печива
- 100 г вершкового масла
- 2 яєчних жовтки
Для начинки:
- 1 лимон (150 г)
- 2 яєчних білка
- 1 яйце
- 100 г цукру
- 100 г сметани
- 1 ч.л. крохмалю з невеликою гіркою
Для прикрас:
- 1/2 шт. лимона
- 2 ч.л. цукру
Дивіться відео, як спекти лимонний пиріг з меренгою:
Спосіб приготування:
- Підготувати шматочки лимона для прикраси пирога. Половину цитруса порізати дольками – потрібно 5-6 шматочків. Укласти їх на деко, застелене папером для випічки. Зверху посипати цукром (2 чайні ложки цукру на всі часточки). Поставити в духовку на максимальну температуру приблизно на 5 хвилин. Якщо є функція "верхній нагрів", включити її.
- Печиво подрібнити в крихту. Масло довести до кімнатної температури і змішати з жовтками (білки відкласти для начинки).
- Всипати стовчене печиво і перемішати, щоб крихти рівномірно вкрилися олійно-яєчною емульсією. На дно форми діаметром 20-22 см покласти кружок паперу або фольги.
- Тісто висипати в форму. Розподілити по дну і стінкам і злегка прим'яти.
- У цілого лимона натерти 1 чайну ложку цедри і вичавити сік – повинно вийти приблизно 40 мл.
- Два відкладених білки збити в піну з цукром. Додати лимонний сік.
- Ціле яйце в іншому посуді змішати зі сметаною, крохмалем і цедрою. В сметанну масу підмішати збиті білки. Вилити начинку в форму на тісто.
- Поставити в духовку і випікати при 170-200 °C 30-40 хвилин. Готовність перевірити зубочисткою. Якщо виступаючі краї тіста стануть підгорати, а начинка все ще тремтітиме, накрити форму зверху фольгою.
Як подавати десерт
Готовий пиріг остудити прямо у формі, потім вийняти і прикрасити зверху запеченими лимонними шматочками.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом лимонного рулету на згущеному молоці. Сьогодні.Lifestyle також писали, як спекти пиріг з сиром і лимоном.