Салат з тунця можна подавати як самостійне блюдо, намазувати на крекери або робити з ним бутерброди. Огірок в рецепті можна замінити нарізанною селерою або цибулею-шалот.
Дивіться відео, чим корисний тунець:
Салат з тунця з кукурудзою, яйцями і огірками
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 104 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- Консервований тунець шматочками – 1 банка (190 г)
- Консервована кукурудза – 1 банка
- Курячі яйця – 4 шт.
- Свіжий огірок – 1-2 шт.
- Майонез – за смаком
- Сіль, перець – за смаком
Спосіб приготування:
- Яйця відварити, остудити і почистити. Нарізати кубиками.
- Огірки помити, за бажанням почистити і нарізати кубиками.
- Тунця дістати з розсолу і розім'яти виделкою.
- Змішати всі інгредієнти в салатниці, заправити майонезом, посолити і поперчити за смаком.
- За бажанням прикрасити салат з тунця листочками зелені.
Чому потрібно включити в своє меню тунця
Тунець – це низькокалорійний продукт, який містить всього 120 ккал на 100 г. Крім того, в тунці багато омега-3 і омега-6 жирних кислот, які корисні для серцево-судинної системи, так як допомагають нам справлятися з холестерином, знижуючи ризик розвитку інфаркту та ймовірність утворення тромбів.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати тунця в соєвому соусі за рецептом Юлії Висоцької. "Сьогодні" також ділилися рецептом салату з тунця з грінками .