Абрикосове варення дуже смачне та ароматне. Існують різні способи його приготування, але один з найпростіших рецептів – на желатині.
Щоб зберегти якомога більше користі абрикосів в варенні, його не варто варити занадто довго – в ідеалі плоди, перемішані з цукром, слід довести до кипіння і проварити кілька хвилин.
Варення з абрикосів з желатином
Час приготування:
- більше 3-х годин
Калорійність:
- 164 ккал на 100 г
Складові:
- 2 кг абрикосів
- 50 г порошкового желатину
- 2 кг цукру
Спосіб приготування:
- Абрикоси промийте і видаліть кісточки.
- Пропустіть плоди через м'ясорубку або подрібніть в блендері. Викладіть отримане пюре у велику каструлю.
- Цукор змішайте з желатином і засипте цієї сухою сумішшю абрикоси.
- Залиште пюре приблизно на 8 годин.
- Помістіть суміш на повільний вогонь і доведіть до кипіння.
- Проваріть 5 хвилин, знімаючи пінки, розкладіть в стерилізовані банки, закатайте і дайте охолонути.
Як подавати абрикосове варення
Варення з абрикосів на желатині можна не тільки їсти разом з чаєм, додавати в млинці і намазувати на хліб, але і використовувати для приготування домашньої випічки і тортів.
Дивіться відео, як зробити варення з екзотичних продуктів:
Нагадаємо, раніше ми розповідали про користь і шкоду абрикосів . Сьогодні.Lifestyle також писали, чим корисна курага .