Оладки на кефірі або на кислому молоці багато хто вважає найсмачнішими. Вони дуже добре поєднуються зі сметаною та іншими добавками. Спробуйте і переконайтеся самі!
Якщо у вас немає під рукою кислого молока, його можна приготувати зі свіжого за кілька хвилин. Для цього додайте в свіжий продукт 1 ст.л. оцту і дайте йому постояти 5 хвилин. За цей час молоко скисне. Замість столового оцту можна додати 2 ст.л. яблучного.
Оладки на кислому молоці
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 179 ккал на 100 г
Складові:
- 2 склянки борошна
- 2 склянки кислого молока
- 2 ст.л. цукру
- 2 яйця
- 1 ст.л. розпушувача
- 1 щіпка солі
- Рослинна олія – для смаження
Спосіб приготування:
- Змішайте в мисці яйця, цукор і сіль за допомогою вінчика.
- Влийте 3/4 молока і добре перемішайте.
- Додайте попередньо просіяне борошно і перемішайте до однорідного стану, потім влийте молоко і ще раз все змішайте.
- Всипте розпушувач і швидко перемішайте. Тісто відразу стане повітряним, а консистенція нагадуватиме сметану.
- Налийте на сковороду олію таким чином, щоб вона вкрила все дно тонким шаром. Добре розігрійте і викладіть тісто на сковороду за допомогою столової ложки.
- Смажте оладки протягом 1-2 хвилин з одного боку, а потім стільки ж – з іншого. Важливо добре прогріти олію, тоді вона за мінімумом вбиратиметься в тісто і оладки вийдуть не дуже жирними.
Як подавати оладки
Подавайте оладки на кислому молоці зі сметаною, ягідним соусом, медом або згущеним молоком.
Дивіться відео, кому не можна вживати молоко:
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати голландські оладки поффертьес. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом панкейків на кефірі.