Смажений рис по-тайськи з курячим філе, яйцем і овочами – ідеальна страва для сімейної вечері. Вона апетитна, проста і швидка в приготуванні.
Дивіться відео, як приготувати коропа в азійському стилі:
До речі, ви можете використовувати залишки вчорашнього рису – так вийде навіть смачніше. А свіжозварена крупа може стати занадто м'якою, якщо перетримати її на сковороді.
Рис по-тайськи з куркою й овочами
Час приготування:
- 1,5 години
Калорійність:
- 163 ккал
Складові:
- Філе курки – 250 г
- Довгозернистий рис – 200 г
- Морква – 120 г
- Заморожений зелений горошок – 100 г
- Ріпчаста цибуля – 60 г
- Часник – 10 зубчиків
- Вершкове масло – 30 г
- Корінь імбиру – 20 г
- Рослинна олія – 6 ст. л.
- Соєвий соус – 3 ст. л.
- Яйця – 2 шт.
- Чорний мелений перець – 1 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Зелена цибуля – 1 пучок
⠀ Спосіб приготування:
- Промити рис в холодній воді кілька разів. Засипати його в каструлю з товстим дном і залити 300 мл води. Поставити на вогонь і довести до кипіння. Каструлю накрити кришкою і варити на маленькому вогні протягом 10 хвилин. Вимкнути вогонь і залишити рис на 15-20 хвилин. Потім зняти кришку і відкинути рис на друшляк.
- Овочі почистити і нарізати. Цибулю і моркву – дрібними кубиками, стеблини зеленої цибулі – кільцями, часник і імбир – дрібними пластинками.
- Філе курки нарізати тонкими скибочками, яйця розбити в мисочку і добре збити виделкою.
- На великому вогні розігріти глибоку сковороду з вершковим маслом. Вилити туди збиті яйця і смажити, безперервно помішуючи. Потім перекласти на тарілку.
- У сковороду із залишками вершкового масла налити олію. Додати цибулю, часник та імбир. Не зменшуючи вогонь, готувати протягом хвилини.
- Додати нарізану моркву і, помішуючи, готувати ще хвилину. Додати соєвий соус і зелений горошок, перемішати і смажити одну хвилину на сильному вогні.
- Додати скибочки курки, посолити і поперчити. Помішуючи, продовжити смажити ще три хвилини.
- Викласти в сковороду смажені яйця і готовий рис. Перемішати і прогріти.
- Додати кільця зеленої цибулі, перемішати і вимкнути вогонь.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом фірмового плову від телеведучого Олексія Суханова. "Сьогодні" також писали, як приготувати фаршированих кальмарів з начинкою в азійському стилі.