Рисовий пудинг готують з круглозернистого рису, змішаного з водою або молоком, іноді додаючи інші інгредієнти. Зазвичай його подають на сніданок або на десерт. В останньому разі в страву додають підсолоджувач: цукор, мед, варення або згущене молоко.
Ми поділимося рецептом ароматного рисового пудингу з грушею, ваніллю і горіхами. Він неодмінно порадує вас своїм ніжним смаком.
Рисовий пудинг з грушею і горіхами
Час приготування:
- 45 хвилин
Калорійність:
- 127 ккал на 100 г
Складові:
- 200 г рису арборіо
- 500 мл молока
- 2 великі груші (очищені від шкірки)
- 5 ст. л. цукру
- 1/2 пакетика ванільного цукру
- Жменя колотих горіхів (фісташок або мигдалю)
Спосіб приготування:
- Рис залити молоком, довести до кипіння і варити на невеликому вогні під закритою кришкою 15-20 хвилин.
- У готовий і трохи остиглий рис додати цукор, ваніль і нарізані невеликими скибочками груші (частину шматочків груші залишити для прикрашання пудингу). Перемішати.
- Перекласти рисово-грушеву суміш у жароміцну форму і запікати в духовці 10-15 хвилин при 180 °С.
Як подавати рисовий пудинг
Дати охолонути і подавати до столу зі скибочками груші та горіхами. На бажання полити десерт медом або кленовим сиропом.
Дивіться відео, як спекти італійський рисовий пиріг:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом манного пудингу, а також писали, як зробити рисовий пудинг з гарбузом.