Салат з груші, сиру і гранатових зерен готується дуже просто і швидко, але результат вартий святкової вечері.
Дивіться відео, як зробити корисну заправку для салату:
Чудовим доповненням до нього стане заправка на основі меду, причому для пікантності в неї додані гірчиця і малиновий оцет.
Салат з грушею, сиром і гранатом
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 125 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 75-100 г міксу салатного листя
- 2 невеликі груші
- 10 г вершкового масла
- 1/2 ст.л. дрібного коричневого цукру
- Жменя зерен граната
- Козячий сир або фета – 100 г
Для заправки:
- 1 ст.л. оливкового масла
- 1 ст.л. малинового оцту
- 1 ч.л. неострой гірчиці
- 2 ч.л. рідкого меду
- Сіль, мелений чорний перець за смаком
Спосіб приготування:
- Груші помити, розрізати на чотири частини, видалити серцевину і нарізати тонкими пластами.
- У сковороді розтопити вершкове масло, додасть до нього коричневий цукор, перемішати. Викласти в цю суміш скибочки груш і готувати на сильному вогні приблизно по 2 хвилини з кожного боку. Зняти з вогню.
- Приготувати заправку. Для цього з'єднати оцет, гірчицю і мед і, продовжуючи перемішувати, по краплині влити оливкове масло. Посолити, поперчити за смаком.
Як подавати салат
На порційні тарілки викласти салатне листя, карамелізований груші і подрібнений сир, полити заправкою і прикрасити зернами граната. Подавати разом зі свіжим багетом.
Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити салат "Цезар" з креветками . "Сьогодні" також розповідали, як приготувати смажену форель із зеленим салатом .