I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Рецепт самого смачного медовика з чорносливом

Пишний медовик зі сметанним кремом
Медовик зі сметанним кремом і чорносливом
Медовик зі сметанним кремом і чорносливом

Найсмачніший медовик – з чорносливом і лимонно-сметанним кремом. Ваші близькі будуть від нього в захваті. Можливо, у вас навіть з'явиться традиція готувати цей торт на свята.

Дивіться відео, як приготувати медові млинці:

Реклама

Читайте також:

Медовик з чорносливом

Реклама

Час приготування: ⠀

  • 1.5 години

Калорійність:

  • 353 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Реклама

Для коржів:

  • Пшеничне борошно – 380 г
  • Цукор – 120 г
  • Яєчні жовтки – 4 шт.
  • Вершкове масло – 75 г
  • Мед – 75 г
  • Сода – 1,5 ч. Л.

Крем:

  • Сметана 20% жирності – 1 л
  • Цукор – 30 г
  • Сік лимона – 3 ст. л.
  • Цедра одного лимона
  • Ванілін – за смаком
  • Чорнослив – 80 г

Спосіб приготування:

  1. Збити жовтки з цукром до отримання світлої пишної маси.
  2. Змішати в окремій каструлі мед, масло і соду. Поставити на водяну баню на середній вогонь. Постійно помішувати, поки маса не почне пінитися і збільшуватися в об'ємі. Продовжуючи помішувати, довести суміш до карамельного кольору. Весь процес займе 5-10 хвилин.
  3. Зняти каструлю з карамельної масою і, інтенсивно помішуючи, ввести яєчну масу.
  4. Борошно просіяти в каструлю до рідких інгредієнтів. Замісити тісто дерев'яною лопаткою, накрити і поставити в тепле місце на півгодини.
  5. Тісто викласти на стіл і розділити на шматочки, близько восьми штук. Кожен шматочок тіста розкачати в тонкий пласт на припорошений борошном папері для випічки. Решту шматочків тіста в цей час накрити плівкою. Обрізати зайве, використовуючи круглу тарілку або кришку потрібного діаметру.
  6. Випікати коржі в заздалегідь розігрітій до 180 ° С духовці до золотистого кольору. Готові коржі покласти один на одного і дати охолонути.
  7. Змішати сметану, цедру, сік, цукор і ванілін, трошки збити.
  8. На все коржі, окрім одного, викласти по дві столові ложки крему з гіркою, розрівняти.
  9. Чорнослив нарізати невеликими шматочками і розподілити за крему на кожен його шар.
  10. Верх торта змастити тонким шаром крему. Що залишився корж розкришити за допомогою качалки і прикрасити торт крихтою. Прибрати в холодильник на три години, краще – на ніч. ⠀

Корисні поради

  • Чим довше тримати на вогні медову суміш, тим більш насиченим вийде колір;
  • Не додавайте дуже багато борошна – тісто має бути дуже м'яким;
  • Медові коржі печуться дуже швидко – стежте за тим, щоб вони не пересохли.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати медовик з шоколадом . "Сьогодні" також ділилися рецептом медовика з халвою .

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти