Найсмачніший медовик – з чорносливом і лимонно-сметанним кремом. Ваші близькі будуть від нього в захваті. Можливо, у вас навіть з'явиться традиція готувати цей торт на свята.
Дивіться відео, як приготувати медові млинці:
Медовик з чорносливом
Час приготування: ⠀
- 1.5 години
Калорійність:
- 353 ккал на 100 г
Інгредієнти:
Для коржів:
- Пшеничне борошно – 380 г
- Цукор – 120 г
- Яєчні жовтки – 4 шт.
- Вершкове масло – 75 г
- Мед – 75 г
- Сода – 1,5 ч. Л.
Крем:
- Сметана 20% жирності – 1 л
- Цукор – 30 г
- Сік лимона – 3 ст. л.
- Цедра одного лимона
- Ванілін – за смаком
- Чорнослив – 80 г
Спосіб приготування:
- Збити жовтки з цукром до отримання світлої пишної маси.
- Змішати в окремій каструлі мед, масло і соду. Поставити на водяну баню на середній вогонь. Постійно помішувати, поки маса не почне пінитися і збільшуватися в об'ємі. Продовжуючи помішувати, довести суміш до карамельного кольору. Весь процес займе 5-10 хвилин.
- Зняти каструлю з карамельної масою і, інтенсивно помішуючи, ввести яєчну масу.
- Борошно просіяти в каструлю до рідких інгредієнтів. Замісити тісто дерев'яною лопаткою, накрити і поставити в тепле місце на півгодини.
- Тісто викласти на стіл і розділити на шматочки, близько восьми штук. Кожен шматочок тіста розкачати в тонкий пласт на припорошений борошном папері для випічки. Решту шматочків тіста в цей час накрити плівкою. Обрізати зайве, використовуючи круглу тарілку або кришку потрібного діаметру.
- Випікати коржі в заздалегідь розігрітій до 180 ° С духовці до золотистого кольору. Готові коржі покласти один на одного і дати охолонути.
- Змішати сметану, цедру, сік, цукор і ванілін, трошки збити.
- На все коржі, окрім одного, викласти по дві столові ложки крему з гіркою, розрівняти.
- Чорнослив нарізати невеликими шматочками і розподілити за крему на кожен його шар.
- Верх торта змастити тонким шаром крему. Що залишився корж розкришити за допомогою качалки і прикрасити торт крихтою. Прибрати в холодильник на три години, краще – на ніч. ⠀
Корисні поради
- Чим довше тримати на вогні медову суміш, тим більш насиченим вийде колір;
- Не додавайте дуже багато борошна – тісто має бути дуже м'яким;
- Медові коржі печуться дуже швидко – стежте за тим, щоб вони не пересохли.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати медовик з шоколадом . "Сьогодні" також ділилися рецептом медовика з халвою .