Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.
Прийняти
Головна Сьогодні

Рецепт самого смачного медовика з чорносливом

Пишний медовик зі сметанним кремом

Медовик зі сметанним кремом і чорносливом
Медовик зі сметанним кремом і чорносливом
Фото: Depositphotos

Найсмачніший медовик – з чорносливом і лимонно-сметанним кремом. Ваші близькі будуть від нього в захваті. Можливо, у вас навіть з'явиться традиція готувати цей торт на свята.

Дивіться відео, як приготувати медові млинці:

Медовик з чорносливом

Час приготування: ⠀

  • 1.5 години

Калорійність:

  • 353 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Для коржів:

  • Пшеничне борошно – 380 г
  • Цукор – 120 г
  • Яєчні жовтки – 4 шт.
  • Вершкове масло – 75 г
  • Мед – 75 г
  • Сода – 1,5 ч. Л.

Крем:

  • Сметана 20% жирності – 1 л
  • Цукор – 30 г
  • Сік лимона – 3 ст. л.
  • Цедра одного лимона
  • Ванілін – за смаком
  • Чорнослив – 80 г

Спосіб приготування:

  1. Збити жовтки з цукром до отримання світлої пишної маси.
  2. Змішати в окремій каструлі мед, масло і соду. Поставити на водяну баню на середній вогонь. Постійно помішувати, поки маса не почне пінитися і збільшуватися в об'ємі. Продовжуючи помішувати, довести суміш до карамельного кольору. Весь процес займе 5-10 хвилин.
  3. Зняти каструлю з карамельної масою і, інтенсивно помішуючи, ввести яєчну масу.
  4. Борошно просіяти в каструлю до рідких інгредієнтів. Замісити тісто дерев'яною лопаткою, накрити і поставити в тепле місце на півгодини.
  5. Тісто викласти на стіл і розділити на шматочки, близько восьми штук. Кожен шматочок тіста розкачати в тонкий пласт на припорошений борошном папері для випічки. Решту шматочків тіста в цей час накрити плівкою. Обрізати зайве, використовуючи круглу тарілку або кришку потрібного діаметру.
  6. Випікати коржі в заздалегідь розігрітій до 180 ° С духовці до золотистого кольору. Готові коржі покласти один на одного і дати охолонути.
  7. Змішати сметану, цедру, сік, цукор і ванілін, трошки збити.
  8. На все коржі, окрім одного, викласти по дві столові ложки крему з гіркою, розрівняти.
  9. Чорнослив нарізати невеликими шматочками і розподілити за крему на кожен його шар.
  10. Верх торта змастити тонким шаром крему. Що залишився корж розкришити за допомогою качалки і прикрасити торт крихтою. Прибрати в холодильник на три години, краще – на ніч. ⠀

Корисні поради

  • Чим довше тримати на вогні медову суміш, тим більш насиченим вийде колір;
  • Не додавайте дуже багато борошна – тісто має бути дуже м'яким;
  • Медові коржі печуться дуже швидко – стежте за тим, щоб вони не пересохли.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати медовик з шоколадом . "Сьогодні" також ділилися рецептом медовика з халвою .

Читайте найважливіші новини в Telegram, а також дивіться цікаві інтерв'ю на нашому YouTube-каналі.

Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів