Вишневе варення – це смак дитинства для багатьох. Кулінарний експерт Тетяна Литвинова в своєму Instagram розповіла, як приготувати ароматне варення з вишень на власній кухні. Подавати його вона рекомендує разом з ванільним морозивом і в похмуру погоду, коли особливо не вистачає ендорфінів.
Вишневе варення від Тетяни Литвинової
Час приготування:
- 3 години
Калорійність:
- 256 ккал на 100 г
Складові:
- Вишня
- Цукор
Дивіться відео, як вийняти кісточки з вишень:
Спосіб приготування:
- Заздалегідь підготуйте чисті банки і кришки.
- Візьміть каструлю за розміром і насипте повну склянку очищених від кісточок ягід, потім неповну склянку цукру.
- Коли суміш закипить, необхідно повторювати цю процедуру знову і знову. Доводьте до кипіння, висипайте ягоди і цукор, і так до кінця. Кожен раз зменшуйте вогонь, збирайте піну і заповнюйте банки готовим варенням.
На замітку
У цього рецепта є кілька переваг:
- Мало соку, але багато ягід;
- Вишня зберігає колір і готується варення дуже швидко.
У варення можна додати гілочку розмарину, потримати 5 хвилин, а потім вийняти. Завдяки цьому залишається дуже ніжна і тонка нотка, що не перебиває аромат вишень.
Нагадаємо, раніше Тетяна Литвинова ділилися рецептом варення з білої черешні з лимоном .