Травень – сезон молодої баранини. А це означає, що саме час побалувати себе ситною і ароматною м'ясною стравою за рецептом Юлії Висоцької.
Вам знадобляться свіжі баранячі реберця хорошої якості, трохи овочів, спецій і хороша сковорода гриль. Всього півгодини – і приголомшливо апетитна весняна страва готова.
Баранячі реберця з руколою і редискою
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 564 ккал на порцію
Складові:
- 400 г баранячих реберець
- 150 г замороженого зеленого горошку
- 150 г редиски
- 1 жменя руколи
- 1/2 шт. лимона
- 2 ст. л. оливкової олії extra virgin
- 1 щіпка перцю чорного свіжомеленого
- 1 щіпка морської солі
Для маринаду:
- 3 гілочки чебрецю
- 3 ст. л. оливкової олії extra virgin
- 1 щіпка меленої зіри
- 1 щіпка паприки гострої копченої
- 1/4 ч.л. морської солі
Дивіться відео, де знайти ідеальну баранину для шашлику:
Спосіб приготування:
- Баранячі реберця викласти в миску, додати 3 ст. ложки оливкової олії, листя чебрецю, мелену зіру і паприку, посолити і залишити маринуватися на 10-15 хвилин.
- Зелений горошок розморозити, викласти в каструлю з киплячою водою і бланшувати кілька хвилин, потім відкинути на друшляк і промити дуже холодною водою.
- Редис нарізати тонкими кружальцями.
- З половинки лимона вичавити сік.
- Сильно розігріти сковороду гриль, викласти мариновані баранячі реберця і обсмажувати з двох сторін до готовності.
Як подавати страву
На велику тарілку викласти редиску, зелений горошок і руколу, все посолити, поперчити, полити оливковою олією і лимонним соком. Зверху розкласти готові реберця.
Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити смачний шашлик з баранини. Сьогодні.Lifestyle також розповідали, як зварити шурпу з баранини на багатті.