Смажені кабачки на грилі – це відмінна самостійна закуска і чудовий гарнір до м'яса, птиці або риби. Вам потрібно буде нарізати овочі кружальцями, замаринувати і обсмажити на грилі або на сковороді гриль.
Для приготування бажано вибирати молоді овочі невеликого розміру. У них найтонша шкірка і немає жорсткого насіння.
Кабачки на грилі з часником і лимоном
Час приготування:
- 3 години
Калорійність:
- 24 ккал на 100 г
Складові:
- 2 молодих кабачка
- 2 ст.л. оливкової олії
- 2 ст.л. лимонного соку
- 4 зубчики часнику
- 1/2 ч.л. крупної морської солі
- 1/2 ч.л. суміші мелених перців
- кілька гілочок петрушки
- бальзамічний оцет – за бажанням
Спосіб приготування:
- Вимити і нарізати кабачки кружальцями завтовшки 5-7 мм.
- У великій мисці ретельно змішати оливкову олію, лимонний сік, часник, вичавлений через прес, морську сіль і мелений перець.
- Додати в отриману суміш кабачки і ретельно перемішати, щоб всі кружечки були покриті заправкою. Накрити миску і залишити маринуватися щонайменше на дві години.
- Добре розігріти гриль або сковороду гриль. Використовуючи щипці, помістити зверху кабачки.
- Обсмажувати приблизно 4-5 хвилин з кожного боку.
Як подавати кабачки на грилі
Перекласти кабачки на тарілку. Посипати сіллю, перцем і нарізаною зеленню. За бажанням скропити страву соком лимона і бальзамічним оцтом.
Дивіться відео, як смажити овочі на грилі:
Нагадаємо, раніше Сьогодні.Lifestyle писали, як приготувати кабачки на сковороді. Крім цього, ми ділилися рецептом овочів на грилі по-вірменськи.