Котлети з філе лосося з крабом, зеленню і овочами – це смачна, ситна і оригінальна страва. До столу вони подаються разом з запеченою картоплею і гострим домашнім соусом.
Таке ніжні домашні рибні котлетки – безпрограшний варіант для смачної вечері або святкового столу.
Рибні котлети з запеченою картоплею
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 123 ккал на 100 г
Складові:
- 250 г картоплі
- Сіль, мелений перець
- 2 ст.л. оливкової олії
Для рибних котлет:
- 250 г філе лосося
- 150 г м'яса краба
- 1 ст.л. майонезу
- Жменя подрібненого кропу і петрушки
- 1 червоний солодкий перець
- 1 ч.л. діжонської гірчиці
- Сіль, мелений перець
- 1 ст.л. оливкової олії
Для соусу:
- 4 ст.л. майонезу
- 1-2 ст.л. нарізаної петрушки
- 1/2 шт. лимона
- 1 ч.л. білого хрону
- Сіль і перець
Дивіться відео, як зробити картопляну запіканку з рибою:
Спосіб приготування:
- Відваріть нарізану кружечками картоплю в підсоленій воді до готовності і злийте воду. Приправте сіллю, перцем і полийте олією.
- Потім викладіть у форму для випікання і готуйте в духовці, розігрітій до 200 °С 25-30 хвилин, поки картопля не підрум'яниться.
- Змішайте подрібнені і очищені від кісток філе лосося і м'ясо краба. Додайте дрібно нарізану петрушку, кріп, подрібнений солодкий перець, гірчицю і майонез. Приправте сіллю і чорним перцем.
- Сформуйте з суміші невеликі котлетки і поставте в холодильник, поки запікається картопля.
- Приготуйте соус. Для цього змішайте домашній майонез, нарізану петрушку, сік лимона, хрін і сіль з перцем.
- Тоді розігрійте в сковороді оливкову олію і обсмажуйте котлети по 3-4 хвилини з кожного боку до золотисто-коричневого кольору.
Як подавати страву
Перед подачею викладіть на тарілки запечену картоплю, рибні котлети і прикрасьте ложкою соусу.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як зробити ліниві рибні котлети з консервів.