Ароматний і ніжний крем-суп з картоплі з імбиром зігріє вас в холодну погоду. Для нього потрібно мінімум інгредієнтів, які ви без зусиль знайдете в найближчому супермаркеті. Ще одна хороша новина: такий суп готується дуже швидко.
Картопляний крем-суп з імбиром
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 50 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 4 великих картоплини
- Цибуля-порей – 1 стебло
- Корінь імбиру, натертий на дрібній тертці – 3 ст.л.
- М'ясний бульйон – 150-200 мл
- Вершки – 2 ст.л.
- Вершкове масло – 10 г
- Сіль, чорний перець за смаком
Спосіб приготування:
- Картоплю очистити, вимити і нарізати кубиками. Варити на середньому вогні 15-20 хвилин.
- Поки вариться картопля, цибулю-порей розрізати уздовж, ретельно промити і нарізати невеликими півкільцями.
- Обсмажити на вершковому маслі 2 хвилини. Додати імбир, смажити ще 3 хвилини.
- Злити картопляний відвар.
- Картоплю і цибульно-імбирну суміш збити за допомогою блендера.
- Протерти через сито, додати бульйон і перемішати.
- Додати вершки, сіль і перець за смаком, перемішати і ще раз гарненько розігріти, але не кип'ятити.
Як подавати суп
Картопляний крем-суп можна доповнити часниковим грінками.
Дивіться відео, як приготувати картоплю в беконі:
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати печеню зі свинини з картоплею і грибами, а також ділилися рецептом хрустких картопляних оладок.