Свинячі реберця барбекю можна готувати в будь-який час року: влітку – на грилі, взимку – в духовці. Мінімальних зусиль і деякої уваги потребує тільки соус, але його можна зробити заздалегідь.
Дивіться відео, як приготувати макарони з копченими реберцями:
Свинячі реберця в соусі барбекю
Час приготування:
- 2 години
Калорійність:
- 310 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 1,6 кг свинячих реберець
- 1 невелика цибулина
- 2 зубчики часнику
- 400 г кленового сиропу
- 2 ч. л. солі
- 160 г кетчупу
- 6 ст. л. білого винного оцту
- 4 ч. л. гірчичного порошку
- Свежeмолотий перець
- Трохи вустерського соусу (кисло-солодкий соус на основі оцту, цукру і риби)
Спосіб приготування:
- Для соусу дрібно нарізати лyк і часник, змішати в сотейнику з іншими інгредієнтами і варити на невеликому вогні 20-30 хвилин до загустіння. Періодично помішувати, щоб не підгоріло.
- Реберця розрізати на шматки по 3-4 ребра, помити, обсушити серветкою і скласти в деко. Скропити парою столових ложок води і щільно накрити фольгою, щоб при запіканні не виходив пар.
- Духовку розігріти до 200 °C (180 ° С з конвекцією). Запікати реберця 30 хвилин.
- Зняти фольгу, змастити реберця соусом.
- Знову поставити в духовку, вже без фольги, і запікати в тому ж температурному режимі ще 30 хвилин. При необхідності в останні 5 хвилин включити духовку на максимальну темпаратури, щоб вони як слід зарум'янилися.
- Подавати з рештою соyсом, свіжим білим хлібом і асорті зі свіжих і маринованих овочів.
Корисна порада
Замість кленового сиропу можна використовувати темний мед, трохи зменшивши кількість, так як він солодший. Якщо у вас немає гірчичного порошку, замініть його готовою гірчицею. Реберця перед запіканням під фольгою солити і перчити не треба – все потім дає соус.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом свинячих реберець по-китайськи в спеціях . "Сьогодні" також розповідали, як запекти яловичі реберця під журавлинним соусом .