Для такої страви підійде будь-який фарш – як яловичий, так і курячий (або комбінований). Запіканка виходить дуже ситною і ароматною, спробуйте!
Картопляна запіканка з фаршем і помідорами
Інгредієнти:
- м'ясний фарш – 600 г
- картопля – 6-7 шт.
- цибуля – 1 шт.
- часник – 3 зубчики
- томати – 2 шт.
- сіль за смаком
- чорний перець – за смаком
- томатна паста – 2-3 ст. л.
- сир – 100 г
- оливкова олія – за смаком
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Картоплю відварити в мундирах, дати охолонути, очистити і нарізати кружечками.
- Цибулю і часник очистити і дрібно нарізати, томати нарізати кружечками, сир натерти на тертці.
- У сковороді з оливковою олією обсмажити цибулю 3-4 хвилини, потім додати фарш і часник, посолити і поперчити за смаком і обсмажити, помішуючи, до готовності.
- Додати томатну пасту і тушкувати 2-3 хвилини.
- Розігріти духовку до 180 градусів.
- Змастити маслом форму для запікання і викласти нарізану картоплю, зверху рівномірно викласти підготовлений фарш, потім – шматочки томатів.
- Рівномірно покрити запіканку тертим сиром, відправити до духовки і запікати 20 хвилин.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом тушкованої яловичини в гострому томатному соусі. Крім цього, сайт "Сегодня" писав, як запекти курку з прованськими травами і часником. Ми також розповідали, як приготувати свинячі відбивні з яблучним соусом.
Дивіться відео, як вибрати якісний м'ясний фарш: