Запечене м'ясо в духовці – це смачна вечеря, який вимагає мінімум інгредієнтів і зусиль. Подавайте його разом з помідорами чері, перцем чилі і хорошим червоним вином.
Теляча корейка в духовці
Інгредієнти:
- 1 кг телячої корейки
- сік 1 лимона
- кілька гілочок чебрецю
- 1 головка часнику
- 5 ст.л. оливкової олії
- сіль, перець
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Телятину добре промиваємо і обсушуємо паперовим рушником.
- Змішуємо сік лимона, оливкову олію, сіль, перець. Гарненько змащуємо сумішшю весь шматочок м'яса, даємо постояти в маринаді мінімум 30 хвилин. Можна відправити на всю ніч до холодильника.
- Часник цілком миємо проточною водою і обсушуємо.
- На деко кладемо м'ясо, головку часнику цілком, кілька гілочок чебрецю і відправляємо все до духовки на 60 хвилин при 180 градусах. Якщо активно виділяється сік з м'яса – поливаємо ним періодично весь шматочок. Якщо хочеться шматочок рум'яніший і сухіший – запікаємо довше. Після приготування даємо м'ясу "відпочити".
- Подаємо телячу корейку гарячою або холодною.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати тушковану яловичину з помідорами. Крім цього, сайт "Сегодня" розповідав, як приготувати бефстроганов.
Дивіться відео, як приготувати гречаний гарнір за рецептом Григорія Германа: