Якщо вам захочеться приготувати ситний сніданок у французькому стилі, зробіть сендвіч "Крок-мадам". До його складу входять: житній хліб, шинка, сир, соус бешамель і смажене яйце.
Готується такий сендвіч трошки складніше, ніж звичайні гарячі бутерброди, однак результат вартий зусиль – виходить дуже смачно.
Сендвіч "Крок-мадам"
Час приготування:
- 20 хвилин
Калорійність:
- 281 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 6 скибочок тостового хліба
- 6 шматочків карбонаду за розміром хліба
- 80-100 г сиру грюйер
- 20 г діжонскої гірчиці
- Вершкове масло – за бажанням
- 3 яйця
Для соусу бешамель:
- 1-2 ст.л. борошна
- 30 г вершкового масла
- 300 мл молока
- 1/4 ч.л. мускатного горіха
Спосіб приготування:
- Сир натерти, свинину нарізати.
- Для соусу бешамель в ковшику розтопити вершкове масло. Додати борошно і перемішати до утворення грудок (близько однієї хвилини). Додати частинами молоко. Коли суміш загусне, додати ще – і так далі. Коли вийде суміш, схожа за консистенцією на манну кашу, прибрати з вогню, додати сіль, мускатний горіх і 20-30 г сиру.
- Накрити кришкою, щоб не утворювалася плівка.
- Хліб для тостів змастити маслом з одного боку і відправити в духовку на п'ять хвилин при 200 ° C, щоб підсмажити.
- Підсмажений хліб змастити гірчицею, покласти зверху свинину, насипати сир, накрити другим шматком хліба і полити соусом.
- Поставити в духовку ще на 5-10 хвилин при 200 °C.
- Обсмажити яйця до готовності.
- Дістати сендвічі, покласти на них зверху по яйцю.
Корисна порада
Традиційно для "Крок-мадам" беруть французький сир грюйер, але можна замінити його сирами маасдам, чеддер або іншим твердим сиром.
Дивіться відео, як приготувати найсмачніші бутерброди:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом оригінальних сендвічів від Григорія Германа . "Сьогодні" також писали, як приготувати яблучні грінки з корицею .