Цей салат з хрусткими грінками, ароматним копченим беконом, пряною сочевицею і соковитим листям салату – те, що потрібно для осінньої вечері. Якщо ви хочете заощадити час, використовуйте консервовану сочевицю.
Салат із сочевиці з беконом і грінками
Час приготування:
- 20 хвилин
Калорійність:
- 298 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 2 зубчики часнику
- 1 пучок свіжого чебрецю
- 400 г зеленої сочевиці
- 125 г міксу салатного листя
- 1 ст.л. червоного винного оцту
- 2 ст.л. бальзамічного оцту
- 8 скибочок копченого бекону
- 1/2 батона білого хліба
- Оливкова олія
- Чорний перець, морська сіль
Спосіб приготування:
- Попередньо розігріти духовку і помістити туди дві тарілки, щоб вони були теплими при подачі.
- Відварити сочевицю до готовності. Дати стекти зайвій рідині.
- У каструлі з товстим дном розігріти трохи оливкової олії, додати туди дрібно нарізаний часник, чебрець і сочевицю. Обсмажувати близько 2 хвилин.
- Помити і просушити мікс-салат.
- У сочевицю додати винний оцет, сіль і перець. Накрити кришкою, щоб вона не охолола.
- Для заправки змішати в баночці з кришкою бальзамічний оцет, оливкову олію, сіль, перець. Добре струсити банку.
- Бекон нарізати скибочками, обсмажити на сковороді.
- Викласти на паперовий рушник, дати вбратися зайвому жиру.
- У сковороду з жиром від бекону покласти нарізаний на великі шматочки хліб. Підсмажити.
- Змішати бекон і грінки і поставити в духовку, щоб вони прогрілися.
Як подавати салат
Викласти сочевицю в миску з мікс-салатом. Струснути банку з заправкою, вилити її на гарячу сковороду і дати закипіти. Готувати 2 хвилини. Вилити заправку з миску з салатом, швидко перемішати. Потім додати грінки і бекон і знову перемішати.
Дивіться відео, як приготувати вершковий салат:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом салату з креветок і авокадо, а також писали, як зробити осінній салат від Юлії Висоцької.
Читайте також: