Пряне варення з гарбуза, апельсинів і обліпихи додасть фарб у ваші осінні будні. Щоб джем вийшов смачніше, використовуйте мускатний гарбуз – він солодкий і дуже ароматний.
Крім кориці, в заготовку можна додати і інші спеції: імбир, мускатний горіх, ваніль.
Гарбузовий джем з обліпихою і апельсином
Час приготування:
- 1,5 години
Калорійність:
- 161 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 450 г гарбузової м'якоті
- 200 г обліпихи
- 1 апельсин
- 1 паличка кориці
- 220 г цукру
Спосіб приготування:
- Гарбуз очистити від шкірки і насіння. Нарізати дрібними кубиками, покласти в каструльку.
- Додати корицю, сік і цедру апельсина. Варити під кришкою на невеликому вогні 30-40 хвилин.
- Обліпиху помити і подрібнити у блендері з разом цукром.
- Видалити корицю з каструлі, гарбуз подрібнити блендером або розім'яти за допомогою картопляного преса. Додати пюре з обліпихи.
- Варити 15-20 хвилин, а в кінці варіння за бажанням ще раз подрібнити джем блендером, щоб домогтися повної однорідності.
Як зберігати заготовку
Перелити джем в стерилізовану баночку, закрити і зберігати в холодильнику.
Дивіться відео, як смачно приготувати гарбуз:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом желе з обліпихи, а також писали, як зробити пряне гарбузове лате.