Вегетаріанські котлети з тофу з овочами – прекрасна альтернатива м'ясу. Вони смачні, ситні, красиві і корисні.
Дивіться відео, як замаринувати сир тофу:
Вибирайте для їх приготування саме твердий тофу: з м'яким тісто буде дуже рідким. Але і з твердого тофу не готуйте тісто заздалегідь, а відразу приступайте до смаження.
Котлети з тофу на сковороді
Час приготування:
- 15 хвилин
Калорійність:
- 164 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 1 морква, терта
- 1 пучок зеленої цибулі, нарізаної
- 1 зубчик часнику, подрібнений
- 3 см кореня імбиру, тертого
- 400 г твердого тофу, розкришеного
- 2 яйця, злегка збитих
- 2 ст.л. кунжутної олії
- 2 ст.л. рослинної олії
- Солодкий соус чилі – для подачі
Спосіб приготування:
- Змішайте всі інгредієнти, крім масла, у великій мисці з невеликою кількістю спецій і добре перемішайте.
- Нагрійте обидва види олії на сковороді. Змастіть металеве кільце для випічки розміром 8 см або форму для печива і помістіть на сковороду.
- Коли олія нагріється, влийте 5 столових ложок тіста і зменшіть вогонь до середнього.
- Готуйте 4-5 хвилин до золотистого кольору, потім зніміть кільце (будьте обережні, воно може бути гарячим), переверніть і приготуйте з іншого боку.
- Робіть котлети партіями, а готові перекладайте на тарілку і прикривайте фольгою, щоб вони не охололи.
- Подавайте з соусом чилі і додатковою порцією зеленого лука.
Корисна порада
Якщо ви хочете зробити котлетки зовсім вже здоровою їжею, можете приготувати їх не в сковороді на олії, а на пару. Тільки тоді легше викласти всю масу в глибоку тарілку рівним шаром – так у вас вийде прекрасний пудинг. На пару страва буде готова приблизно через 15 хвилин.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом овочевого салату з тофу . "Сьогодні" також розповідали, як приготувати корисний перекус з тофу .