Спаржа – дуже смачний делікатес, який високо цінують гурмани і шефи найкращих ресторанів в усьому світі. З неї готують закуски, салати, основні страви і супи.
Ми розповімо, як зробити ніжний суп-пюре із зеленої спаржі з білим вином і вершками. Пагони потрібно буде обов'язково підготувати: підрізати (1-2 см стебла знизу) і очистити картоплечисткою з середини вниз.
Крем-суп зі спаржі
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 78 ккал на 100 г
Складові:
- 600 г спаржі
- 2 ст.л. вершкового масла
- 2 ст.л. борошна
- 1/2 склянки білого сухого вина
- 3 склянки овочевого бульйону або води
- 3 ст.л. вершків
- Сіль і перець за смаком
- 1 цибулина
Спосіб приготування:
- Підготовлену спаржу нарізати на шматочки.
- Цибулю подрібнити і припустити до м'якості в каструлі з товстим дном. Додати спаржу і готувати, помішуючи, 4 хвилини.
- Влити вино і тушкувати ще 4 хвилини, потім додати сіль, перець і бульйон. Довівши до кипіння, варити 10 хвилин.
- Додати борошно, розведене в невеликій кількості води. Варити, поки суп трохи не загусне. Збити суп блендером.
Як подавати суп з спаржі
Влити вершки, розлити по тарілках і подавати до столу, скропивши оливковою олією і за бажанням додавши сир – наприклад, козячий.
Дивіться відео, як приготувати морквяний суп-пюре:
Нагадаємо, раніше ми розповідали, які страви можна приготувати із замороженої спаржевої квасолі. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептами страв зі шпинату.