Баранину люблять і готують в різних країнах світу, особливо на Сході. Грецька мусака, англійська пастуший пиріг і узбецький плов – визнана класика страв з баранини.
Баранина, приготовлена в духовці з овочами, виходить дуже соковитою і ніжною. До неї навіть не потрібен гарнір, досить буде скибочки селянського хліба.
Печеня з баранини з овочами
Час приготування:
- 2 години
Калорійність:
- 124 ккал на 100 г
Складові:
- 500 г баранини
- 3 ст.л. оливкової олії
- 1 морква
- 2 стебла селери
- 1 цибулина
- 2 ст.л. борошна
- 1 л бульйону
- 8 гілочок свіжого чебрецю
- Лавровий лист
- 100 г вершкового масла
- 2-3 картоплини
- Сіль і перець
Спосіб приготування:
- Розігрійте духовку до 150 ° С.
- Поріжте баранину, приправте її сіллю і перцем.
- Нагрійте олію на сковороді на середньому вогні, обсмажте м'ясо по 2-3 хвилини з кожного боку. Перекладіть його в середнього розміру казанок, придатний для духовки.
- Підсмажте порізані селеру, моркву і цибулю на сковороді.
- Додайте борошно до овочів і продовжуйте тушкувати суміш 2-3 хвилини.
- Влийте в сковороду бульйон і добре розмішайте, щоб рідина загусла і не було видно грудочок борошна.
- Перекладіть суміш з сковороди в казанок, додайте 7 гілочок чебрецю і лавровий лист. Після цього доведіть суміш до кипіння.
- Наріжте картоплю кружечками і викладіть на тарілку, змастіть зверху вершковим маслом, додайте чебрець, що залишився.
- Запікайте в духовці 1-1,5 години, поки картопля не стане золотистою і хрусткою, а овочі – ніжними.
Як подавати страву
Дайте печені трохи постояти, а потім подати її до столу разом зі свіжим хлібом.
Дивіться відео, де знайти найкращу баранину:
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати плов з баранини в казані на багатті. Сьогодні.Lifestyle також писали, як зробити котлети з баранини з м'ятою і часниковим соусом.