Редиска – продукт, який як ніколи необхідний нашим втомленим за зиму організмам. Вона багата вітамінами і допомагає печінці фільтрувати шкідливі речовини. Але важливо пам'ятати, що в ранніх овочах багато нітратів. Щоб зменшити їх дозу, зрізайте у редиски верхівку і низ. І хоча б на півгодини замочіть овочі у воді: вона добре витягує нітрати.
Редиску можна їсти просто так, але частіше за все з неї готують салати. Ми пропонуємо зробити салат з додаванням кукурудзи, свіжих огірків і зелені.
Салат з редиски з кукурудзою
Час приготування:
- 20 хвилин
Калорійність:
- 103 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 1 пучок редиски
- 2-3 огірка
- 1 банка консервованої кукурудзи
- 2 пучка салату
- Пучок зелені (зелена цибуля, петрушка і кріп)
- 2 зубчики часнику
- 3 ст.л. олії
- 1 ст.л. лимонного соку
- Сіль, чорний перець
Спосіб приготування:
- Салат і зелень подрібнити, викласти в салатник.
- Додати кукурудзу, нарізані кружальцями огірки і редиску, перемішати.
- Приготувати заправку з рослинної олії, видавленого через прес часнику і лимонного соку.
- Полити салат заправкою, ще раз перемішати, посолити і поперчити за смаком.
Корисна порада
Щоб зробити салат більш ситним, додайте 50 г тертого твердого сиру.
Дивіться відео, як приготувати салат з редиски з плавленим сиром:
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати салат з редису з куркою . "Сьогодні" також ділилися рецептом холодного супу з авокадо і редискою .