Гарячий сендвіч з яблуком, журавлинним соусом і сиром брі – це ідеальна осіння страва. Він набагато смачніше, ніж звичний смажений сир.
Солодкість яблука і терпкість журавлини в рецепті пом'якшуються ніжністю сиру. Але що найкраще? Хліб змащується білим вином. Ви можете легко пропустити цей крок, якщо хочете безалкогольну версію, але це приємний штрих, який варто додати.
Осінній сендвіч з брі, яблуком і журавлиною
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 388 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 4 міцних скибочки хліба на заквасці (не використовуйте м'який хліб)
- 2 столові ложки вершкового масла
- 1/3 склянки Совіньон Блан
- 225 охолодженого брі (без скоринки), нарізаного тонкими скибочками
- 1 середнє яблуко Хоней Крисп, нарізане тонкими скибочками
- 1/2 склянки журавлинного соусу з цілими ягодами
Спосіб приготування:
- Змастіть хліб вершковим маслом з одного боку, а іншу сторону змастіть Совіньон Блан.
- Нагрійте велику сковороду на середньому або сильному вогні. Викладіть на сковороду дві скибочки хліба (вершковим маслом вниз).
- Зверху на кожну скибочку покладіть брі, нарізане яблуко і журавлинний соус. Викладіть інші скибочки хліба зверху маслом вгору. Накрийте сковороду кришкою.
- Зменшіть вогонь до середнього і дайте бутербродів підсмажитися з одного боку до золотистого кольору. Коли сир почне плавитися, зніміть кришку зі сковороди і за допомогою лопатки переверніть бутерброди.
- Підсмажте іншу сторону бутерброда до рум'яної скоринки.
Як подавати сендвіч
Подавайте, запиваючи склянкою охолодженого Совіньон Блан.
Дивіться відео, як зробити коржі з сиром і зеленню:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом грінок з фруктами від Юлії Висоцької, а також писали, як зробити яблучні грінки з корицею.