Смачний шашлик можна приготувати, навіть не виходячи з дому. Свинина, запечена в банці в духовці, виходить дуже ніжною і соковитою. А якщо ви додасте рідкий дим, то шашлик за смаком не буде не відрізнятися від класичного.
Цей рецепт гарний тим, що м'ясо запікається разом з рисом, так що ви одночасно отримаєте і основне блюдо, і гарнір.
Шашлик в банці з димком
Час приготування:
- 3 години
Калорійність:
- 253 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 1 кг свинини
- 4 шт. ріпчастої цибулі
- 230 г рису
- 200 г копченого сала
- 1 ст. л. гірчиці
- Сіль, перець – за смаком
- 1 ст. л. соку лимона
- 1 ст. л. яблучного оцту
- Приправи для шашлику – за смаком
Спосіб приготування:
- Нарізати м'ясо на кубики розміром приблизно 4х4 см.
- Цибулю нарізати кільцями.
- До половини м'яса додати половину нарізаної цибулі і замаринувати в суміші соку лимона, чорного перцю і гірчиці.
- До другої половини м'яса додати нарізану цибулю, що залишилася, і замаринувати в суміші приправи для шашлику, чорного перцю і яблучного оцту. Залишити замариноване м'ясо на годину.
- Копчене сало розрізати на пластинки.
- Замариноване м'ясо посолити за смаком і дати постояти 15 хвилин, потім нанизати на дерев'яні шпажки по чотири шматочки м'яса на кожну, чергуючи з копченим салом.
- На дно двох трилітрових банок насипати по 1/2 склянки рису. Зверху на рис викласти цибулю з маринаду.
- Поставити шпажки з м'ясом в банки вістрям вгору.
- Шийки банок з шашликом на шпажках обмотати двома шарами фольги і зробити кілька отворів у фользі.
- Поставити банки в холодну духовку і запікати шашлик на шпажках при температурі 220 ° С протягом години. Потім вимкнути духовку і залишити шашлик ще на 15 хвилин для охолодження.
Як подавати шашлик
Свинячий шашлик в банці готовий. Подавайте його з зеленню, кетчупом і рисом.
Дивіться відео, як посмажити шашлик вдома на цеглинах:
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати свинячий шашлик в маринаді з ківі . Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептами шашлику на сковороді .