Морквяні мафіни з горіхами і сухофруктами в духовці – простий, корисний і дуже смачний десерт до чаю. Чим молодше і солодше морква, тим ніжніше будуть кекси.
Якщо ви будете використовувати силіконові формочки, просто збризніть їх водою. Паперові потрібно буде змастити маслом і присипати борошном або застелити спеціальними паперовими вкладишами.
Морквяні кекси в духовці
Час приготування:
- 35 хвилин
Калорійність:
- 318 ккал на 100 г
Складові:
- 100 г тертої моркви
- 1 яйце
- 2 ст.л. цукру
- 100 мл молока
- 2 ст.л. соняшникової або кукурудзяної олії
- Дрібка солі
- 100 г кукурудзяного борошна
- 1/2 ч.л. розпушувача
- Цедра апельсина (за бажанням)
- 20 г горіхів
- 30 г кураги
- Шоколадна крихта і цукрова пудра – для прикраси
Спосіб приготування:
- Моркву очистити, натерти на дрібній тертці.
- Відміряти 100 г кукурудзяного борошна.
- Яйце помити і розбити в окрему ємність.
- Замісити тісто на кекси: змішати яйце, цукор, молоко, олію, щіпку солі, кукурудзяну муку, розпушувач, цедру апельсина, терту моркву. Замісити тісто. Тісто по консистенції має бути як густа сметана.
- В кінці додати подрібнені горіхи і курагу. Знову перемішати.
- Заповнити формочки для кексів тестом. Зверху посипати шоколадною крихтою.
- Відправити випікатися морквяні кекси на 20-25 хвилин при 180 ° С. Готовність перевірити за допомогою зубочистки, вона повинна бути суха.
- Перед подачею готові кекси посипати цукровою пудрою.
Корисна порада
Ви можете цукор замінити на мед і додати будь-які сухофрукти і горіхи, які ви любите: родзинки, журавлину, чорнослив, фініки, інжир, насіння, фісташки, арахіс.
Дивіться відео, як спекти кекси з родзинками і горіхами:
Нагадаємо, раніше ми писали, як спекти лимонний кекс на сметані і ділилися рецептом морквяного кексу в хлібопічці .