Яблучний пиріг – один з найпростіших і улюблених десертів. Акторка і ведуча Лілія Ребрик у своєму Instagram запропонувала приготувати бісквіт з яблуками за особливим рецептом.
"Цей пиріг виходить дуже легким і по-справжньому літнім! Він підходить і до соку, і до чаю, і до вина або шампанського", – говорить Лілія Ребрик.
Бісквіт з яблуками від Лілії Ребрик
Час приготування:
- 1 година 20 хвилин
Складові:
- 4 яйця
- 1 склянка цукру
- Неповна склянка борошна
- Яблука
- Сік лимона
Спосіб приготування:
- Ділимо яйця на білки і жовтки. Білки відразу відправляємо в холодильник – бісквіт буде смачніший, якщо вони трохи охолонуть.
- Тим часом беремо круглу форму для випічки, прокладаємо пергаментом і нарізаємо яблука (шкірку знімаємо). На яблука бризкаємо трохи соку лимона – тоді вони не потемнішають.
- Ставимо розігрівати духовку до 180°С. Беремо ємність для тіста: високу і глибоку.
- Дістаємо з холодильника білки. Збиваємо, додаючи цукор. Всипаємо цукор повільно, весь час працюючи міксером. В кінці повинна вийти дуже пишна біла піна (як для безе).
- По одному додаємо жовтки, продовжуючи збивати міксером вже на меншій швидкості. В кінці всипаємо борошно.
- Заливаємо цією масою яблука і ставимо в духовку максимум на 50 хвилин.
Корисна порада
Готовий пиріг можна посипати просіяною цукровою пудрою.
Дивіться відео, як спекти дієтичну шарлотку без цукру:
Нагадаємо, раніше Лілія Ребрик ділилася рецептом незвичайних тушкованих сирників . Ведуча також розповіла, як зробити швидкий домашній лимонад.