Хочете зробити незвичайний салат з авокадо? Тоді скористайтеся нашим простим рецептом. Свіжа зелень, апельсини й авокадо – ідеальне поєднання, яке не залишить вас байдужими.
Салат заправляють сумішшю цитрусового соку, оливкової олії і спецій. Готову страву посипають кунжутом, але ви можете замінити його ягідками журавлини або гранатовими зернами.
Зелений салат з апельсином і авокадо
Час приготування:
- 10 хвилин
Калорійність:
- 124 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 2 стиглі авокадо
- 2 апельсини
- 1 паковання салатного міксу
Для заправки:
- 1/2 лайма
- 1 щіпка цукру
- Апельсиновий сік
- Сіль, мелений перець
- 1-2 ст. л. оливкової олії
- Кунжут – для посипання
Дивіться відео, як зробити фаршировані авокадо:
Спосіб приготування:
- Почистити і филірувати апельсин. Сік, який виділиться під час нарізки, не виливати.
- Почистити авокадо, видалити кісточку і нарізати м'якоть.
- Шматочки фруктів скласти в салатник. Туди ж – помиті й обсушені салатні листки.
- Лайм помити, дрібно натерти цедру, вичавити сік. Змішати цедру з соком лайма і апельсина, що утворився під час нарізки.
- Додати сіль, перець, дрібку цукру і оливкову олію. Добре перемішати.
- Полити салат заправкою і посипати кунжутом.
Корисна порада
У салат можна додати одне невелике стигле манго.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами салатів з авокадо і помідорів.