Запечене курча від Юлії Висоцької в абрикосовому маринаді – страва ресторанного рівня, яку можна легко приготувати в домашніх умовах.
Ніжний кисло-солодкий абрикосовий маринад з освіжаючими цитрусовими нотками надає птиці приголомшливий смак і аромат.
Запечене курча з абрикосами від Юлії Висоцької
Час приготування:
- 1 годину
Калорійність:
- 716 ккал на порцію
Складові:
- Курча – 1 тушка
- Абрикоси – 5 шт.
- Цибуля-шалот – 1 шт.
- Часник – 6 зубчиків
- Чебрець – 6 гілочок
- Соєвий соус – 2 ст. л.
- Оливкова олія – 2 ст. л.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка
- Сіль морська – 1 щіпка
Для маринаду:
- Абрикосове варення – 4 ст. л.
- Лимони – 1 шт.
- Часник – 1 зубчик
- Чебрець свіжий – 2 гілочки
- Оливкова олія – 2 ст. л.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка
- Сіль морська – 1 щіпка
Дивіться відео, як приготувати пасту з куркою та медом:
Спосіб приготування:
- Духовку попередньо розігріти до 190 °C.
- Весь часник почистити, 1 зубчик дрібно нарізати.
- Цедру лимона натерти на дрібній тертці, з половинки лимона вичавити сік.
- Приготувати маринад: варення з'єднати з листям 2 гілочок чебрецю, подрібненим часником, дрібкою солі і перцю, потім додати цедру і сік лимона, влити 2 ст. ложки оливкової олії, все перемішати.
- Тушку курчати промазати маринадом зовні і всередині, укласти в форму для випікання і залишити маринуватися.
- Абрикоси розрізати навпіл і, видаливши кісточки, помістити частину з них всередину курчати, інші в форму поруч з ним.
- Шалот почистити, крупно нарізати, додати всередину тушки. Половинку лимона, що залишилася, розрізати на четвертинки.
- Полити тушку курчати соєвим соусом і оливковою олією, додати в форму зубчики часнику і нарізаний лимон, посолити і поперчити, зверху розкласти гілочки чебрецю.
- Запікати в розігрітій духовці до повної готовності 35-45 хвилин в залежності від розміру тушки.
На замітку
"Для маринаду замість чебрецю підійде розмарин, орегано або майоран, а варення можна замінити джемом, і пам'ятайте – змащене всім цим курча повинне полежати не менш години, ще краще залишити його маринуватися на ніч! Якщо під рукою немає абрикосів, сміливо беріть нектарини, сливи або персики ", – радить Юлія Висоцька.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом соковитих курячих крилець від Юлії Висоцької, а також писали, як приготувати баранячі реберця по її рецептом.