Риба, запечена на вугіллі, буде відмінною альтернативою традиційним м'ясним стравам на пікніку. Ми пропонуємо приготувати скумбрію на грилі з лимоном, зеленню і часником.
Гарним доповненням до риби стануть печені овочі і келих холодного білого вина. Також будуть доречними відварений рис або картопля. А ось соуси не знадобляться – скумбрія соковита сама по собі.
Скумбрія на грилі з лимоном
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 191 ккал на 100 г
Складові:
- 1 скумбрія (450 г)
- половина лимона чи лайма
- 1 зубчик часнику
- 1 / 3-1 / 2 ч.л. меленого коріандру
- кілька гілочок свіжого розмарину або кропу
- оливкова олія
- сіль, мелений чорний перець – за смаком
Спосіб приготування:
- Вимити скумбрію, обсушити, зробити розріз вздовж черевця, видалити нутрощі і хребет з ребрами.
- Підрізати м'ясо ножем, щоб подрібнити кістки, що залишилися.
- Посолити і поперчити рибу з боку м'якоті. Натерти подрібненим часником.
- Натерти скумбрію зсередини меленим коріандром, залишивши трохи прянощі.
- Скропити соком лимона. Покласти всередину гілочки розмарину або кропу, закрити черевце.
- Скропити тушку соком лимона, посипати коріандром. Змастити оливковою олією.
- Викласти на решітку, смажити 10-15 хвилин на помірно гарячому вугіллі.
Корисна порада
Дуже важливо дістати всі кісточки і не пересушити рибу, так як вона активно віддає жир. Можна посмажити скумбрію у фользі, але хрусткої скоринки на поверхні тушки не буде. Час приготування в цьому випадку потрібно збільшити на 5 хвилин.
Дивіться відео, як зробити різотто зі скумбрією і зеленим горошком:
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як запекти скумбрію у виноградному листі. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом паштету зі скумбрії.