Запіканка з баклажанів з м'ясом і помідорами – відмінне рішення для великого сімейного обіду. Фарш для начинки підійде будь-який: яловичий, баранячий, змішаний. Якщо ви плануєте використовувати баранину, додайте трохи більше прянощів.
Запіканка з баклажанів з фаршем і помідорами
Час приготування:
- 1 година 30 хвилин
Калорійність:
- 201 ккал на 100 г
Складові:
- 3 баклажана
- 400 г м'ясного фаршу
- 1 цибулина
- 2 помідори середнього розміру
- 1 склянка томатного соку
- 1 болгарський перець
- 2-3 зубчики часнику
- 1 щіпка сушеної м'яти
- 1 щіпка сушеного орегано
- Кілька гілочок петрушки
- 50 мл олії
- Сіль, перець – за смаком
Спосіб приготування:
- Баклажани нарізати кружечками товщиною 1 см. Посолити і залишити хвилин 20, щоб виділився сік і пішла гіркота. Промити і обсушити паперовим рушником.
- Нарізати цибулю дрібним кубиком, половину цибулі додати в фарш, перемішати, посолити і поперчити.
- Готуємо соус: залишки цибулі потушкувати на олії 3-5 хвилин. Нарізати помідори і перець кубиками. До цибулі додати томати, перець і часник, пропущений через прес, тушкувати ще 5 хвилин і влити томатний сік, посолити і поперчити. Довести до кипіння і вимкнути. Зняти з вогню, присмачити м'ятою і орегано і перемішати.
- Тепер збираємо страву перед запіканням: на кожен кружечок баклажана викладаємо трохи фаршу і акуратно ставимо його в форму з високими бортиками. У результаті повинна вийти імпровізована змійка. Заливаємо соусом і випікаємо при 180 °С протягом 45 хвилин.
Як подавати страву
Подавати з гілочками петрушки і свіжим хлібом.
Дивіться відео, як зробити в'ялені баклажани:
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати баклажани в духовці з помідорами і сиром . Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом рулетиків з баклажанів з горіховою начинкою .