Молода картопля відрізняється низьким вмістом крохмалю, тому не дуже добре підходить для смаження. Але якщо молоду картоплю спочатку відварити, а потім обсмажити разом з вершковим маслом і медом, вона вийде дуже смачною і апетитною, з красивою рум'яною скоринкою.
А якщо ви додасте до картоплі смажені гриби з цибулею і часникову заправку, то отримаєте чудову страву ля літньої вечері.
Молода картопля з грибами
Час приготування:
- 45 хвилин
Калорійність:
- 102 ккал на 100 г
Складові:
- 500 г картоплі
- 200 г печериць або лісових грибів
- 1 цибулина
- 40 мл соняшникової олії
- 2 зубчики часнику
- Кілька гілочок петрушки або кропу
- сіль, перець – за смаком
- 20 г вершкового масла
- 1 ч. л. меду
Спосіб приготування:
- Картоплю добре помити, викласти в каструлю, залити водою і поставити на плиту. Воду трохи посолити. Варити картоплю 10-15 хвилин до готовності, процідити.
- Гриби почистити і помити. Великі розрізати на дві частини.
- Цибулю почистити і тонко нашаткувати. Викласти на розігріту сковороду з соняшниковою олією, обсмажити до м'якості.
- Потім додати гриби і готувати до рум'яної скоринки.
- Часник почистити і помити. Зелень помити і обсушити.
- Зелень дрібно нарізати і викласти в миску разом з подрібненим часником. Перемішати зелень з часником. Якщо потрібно, трохи поперчити.
- Вершкове масло і мед викласти на сковороду. Нагріти і перемішати.
- Відварену картоплю підсушити і викласти на сковороду з медом і вершковим маслом.
- Швидко обсмажити молоду картоплю на сковороді з маслом і медом до золотистої скоринки.
Як подавати страву
Перемішати картоплю, гриби з цибулею, зеленню і кропом і подавати.
Дивіться відео, як приготувати картоплю на мангалі:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом молодої картоплі з м'ясом. Крім цього, ми писали, як зробити картопляну запіканку з грибами і фаршем у мультиварці.