I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Рецепти на Новий рік-2021: ТОП-10 найкращих ідей гарячих закусок

Рецепти гарячих закусок на Новий рік 2021

Шашлички з креветок, лосося та овочів, фаршировані гриби з моцарелою, запечена картопля з беконом – це обов'язково прикрасить новорічний стіл. Познайомтеся з оригінальними рецептами гарячих закусок і обов'язково їх приготуйте. Всі наведені нижче рецепти обрані з урахуванням вимог до святкового столу Металевого Бика.

Індичі рулетики із сиром у беконі

Реклама
Фото: Instagram/veracooks

Час приготування

  • 45 хв

Інгредієнти

  • 300 г – куряча грудка;
  • 150 г – бекон;
  • 100 г – сир.

Спосіб приготування

Реклама
  1. Грудку розрізати уздовж тонкими шарами посолити, поперчити. Через плівку відбити з двох боків.
  2. Сир нарізати невеликими брусочками.
  3. На шматочок грудки викладаємо сир, загортаємо в рулетик і обертаємо беконом.
  4. Викладаємо у форму для запікання і відправляємо в розігріту до 180 градусів пічку на 25-30 хв.

Паштет із курячої печінки в печі

Фото: freepik.com

Час приготування

  • 1 год 30 хв

Інгредієнти

Реклама
  • печінка куряча – 300 г;
  • велике яблуко – 2 шт.;
  • 1 гілочка розмарину;
  • 3 яйця + 2 жовтки;
  • молоко – 200 мл;
  • олія рослинна – 3 ст. л.;
  • портвейн або мадера – 300 мл;
  • 1 лавровий лист;
  • білий перець горошком – 1 ст. л.;
  • цибулина – 1 шт.;
  • масло вершкове – 75 г;
  • сіль – 2 ч. л.;
  • чорний перець за смаком.

Спосіб приготування

  1. Курячу печінку для паштету вимити, замочити в холодному молоці та помістити в холодильник на 8 год. Після цього шматочки печінки дістати і ретельно обсушити паперовим рушником.
  2. Яблука для паштету з курячої печінки вимити та вирізати серцевину. Запекти в розігрітій до 180°С печі, 10 хв. Перевірити готовність яблук і, якщо необхідно, дати їм трохи більше часу. Остудити.
  3. Цибулю очистити і подрібнити. Розмарин розібрати на листя. Горошини перцю розчавити. Розігріти в сотейнику олію, обсмажити цибулю, розмарин, перець і лаврове листя, 4 хв.
  4. Влити портвейн і готувати на сильному вогні, періодично помішуючи, 10 хв. Зняти з вогню, додати вершкове масло, перемішати до його повного розчинення. Дати охолонути.
  5. З яблучної шкірки вийняти м'якоть. Перекласти приготовану раніше суміш цибулі в чашу блендера, додати яблучну м'якоть і холодну курячу печінку.
  6. Додати яйця і жовтки. Збити в однорідну масу, потім протерти через сито. Приправити сіллю і перцем. Розкласти масу по порційних формочках, накрити і запікати в духовці 40 хв при 180°С.

Качина грудка в помаранчевому маринаді

Фото: Instagram / еatwithkeda

Час приготування

  • 1 год 30 хв

Інгредієнти

  • філе качиної грудки – 500 г;
  • апельсин – 1/2 шт.;
  • лимонний сік – 1 ст. л.;
  • оливкова олія – 1 ст. л.;
  • сушений розмарин – 1/2 ч. л.;
  • чорний перець – 1/2 ч. л.;
  • сіль – 1 ч. л.


Спосіб приготування

  1. Зніміть цедру з помаранча, вичавіть сік. Змішайте сік із цедрою, додайте в нього оливкову олію, лимонний сік, сушений розмарин, сіль і перець – це буде наш маринад.
  2. Покладіть філе качиної грудки в маринад і залиште маринуватися на годину.
  3. Обсмажте часточки апельсину, зверху присипте цукром, щоб утворилася скоринка.
  4. Злегка обсмажте м'ясо на невеликій кількості олії близько 4 хв, тільки з одного боку.
  5. Потім викладіть м'ясо обсмаженим боком вгору в форму для запікання.
  6. Відправте грудки в розігріту до 200°С духовку на 10 хв.
  7. Прикрашаємо грудки дольками помаранча.

Шашлички з креветок, лосося і овочів

Шашлички із лосося та креветок
Шашлички із лосося та креветок

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • 1 маленька, зварена в мундирі і очищена картоплина;
  • 2-3 см шматочок сирого лосося;
  • 1 очищена сира креветка;
  • 2-3 см шматочок червоного перцю;
  • 1/2 цибулини-шалот, розрізаної навпіл;
  • сіль, перець;
  • лимонний сік;
  • оливкова олія.

Спосіб приготування:

  1. Дрібну картоплю відварити в шкірці, стежачи за тим, щоб він не розварився. Охолодити і очистити.
  2. Нарізати шматочками перець, очистити цибулю-шалот і розрізати навпіл.
  3. Нанизати на шпажку шматочок лосося, креветку, цибулю-шалот, картоплину й наприкінці перець. Посолити, поперчити за смаком. Змішати лимонний сік із оливковою олією і змастити шашлички силіконовим пензликом.
  4. Розігріти як слід тефлонову сковороду, обсмажити шашлички до готовності лосося 3-5 хвилин з обох боків і одразу подавати на стіл.

Фаршировані гриби з томатами та моцарелою

/ Фото: Pinterest

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • 4 капелюшки грибів портобело;
  • 8 кульок міні-моцарели, розрізаних навпіл;
  • 1 чашка різнокольорових помідорів чері, розрізаних навпіл;
  • 1 чашка свіжого базиліка, порваного руками;
  • 4 столові ложки вершкового або оливкової олії;
  • 2-3 зубчики часнику, тонко нарізаних;
  • 4 столові ложки свіжої петрушки, нарізаної;
  • сіль, перець;
  • бальзамічний оцет – за бажанням.

Спосіб приготування:

  1. Розігріти піч до 180-200 ºС, підготувати всі продукти.
  2. Покласти масло, петрушку і часник в сотейник. Нагріти на повільному вогні, щоб масло розтопити, а часник став м'яким. Посолити і поперчити.
  3. Змастити капелюшки грибів часниковим маслом за допомогою кулінарного пензлика.
  4. Викласти гриби на деко, застелене фольгою. Наповнити капелюшки помідорами чері та моцарелою.
  5. Запікати близько 8-10 хвилин, доки гриби не стануть м'якими, а сир не розплавиться. Прикрасити подрібненим базиліком, за бажанням скропити бальзамічним оцтом.

Медальйони з курячого філе в печі з ананасами

Медальйони з курячого філе з ананасами
Медальйони з курячого філе з ананасами

Час приготування:

  • 1 година

Інгредієнти:

  • 1 кг курячого філе;
  • 10 кілець консервованого ананаса;
  • 100 мл сметани або домашнього майонезу;
  • 150 г твердого сиру;
  • сіль, мелений перець;
  • рослинна олія;
  • зелень – для прикраси.

Спосіб приготування:

  1. Куряче філе помийте і обсушіть. Наріжте його пластинками товщиною близько 2 см. Отбейте кухонним молотком, посоліть і поперчіть.
  2. Викладіть на деко формочки. Покладіть всередину шматочки відбитого філе. Змастіть м'ясо сметаною або домашнім майонезом.
  3. Зверху розмістіть кільця ананаса і посипте тертим сиром.
  4. Запікайте в розігрітій до 190°С печі близько 35 хвилин.
  5. Подавайте закуску гарячою разом зі свіжими овочами, прикрасивши зеленню.

Порада: Для цього оригінального рецепта вам знадобляться кулінарні кільця. Якщо у вас їх немає, зробіть зі звичайної фольги щільні смужки завдовжки 30 см і заввишки 3 см. З'єднайте їх у кільця, скріпіть і поставте на змащене олією деко.

Запечена картопля з беконом і сиром

Картопляні "гармошки" з беконом і сиром
Картопляні "гармошки" з беконом і сиром

Час приготування:

  • 1,5 години

Інгредієнти:

  • 2 великі картоплини;
  • 50 г вершкового масла;
  • 100 г моцарели для піци;
  • 4-6 смужок бекону;
  • 2 ст.л. сметани;
  • 2 пір'я зеленої цибулі;
  • кріп – за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Помийте картоплю. Зробіть у ній часті глибокі надрізи, прорізаючи поперек майже наскрізь.
  2. Змастіть картоплини вершковим маслом і печіть близько години на застеленій у фользі деко при 180°С.
  3. Наріжте сир пластинами.
  4. Бекон подрібніть і обсмажте на сковороді до хрусткої скоринки.
  5. Коли картопля буде готова, дістаньте з духовки і посипте беконом, зверху покладіть шматочки сиру і поставте знову в піч щоб сир розтанув.
  6. Подавайте запечену картоплю гарячим, змастивши зверху сметаною або натуральним йогуртом.
  7. Зверху посипте закуску свіжою зеленню.

Читайте також:

Кульки з моцарели із сирним соусом

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 100 г;
  • сухарі панірувальні – 150 г;
  • яйця – 3 шт.;
  • олія – 1 л;
  • маленькі кульки моцарели – 30 шт.;
  • сіль.

Для соусу:

  • сир вершковий – 200 г;
  • вино біле або вода – 100 мл;
  • соус табаско – 4-5 крапель;
  • вустерський соус – 4-5 крапель;
  • соус соєвий – 3 ч. л.;
  • сир чедер, тертий – 100 г.

Спосіб приготування:

  1. Приготуйте соус, поставивши каструльку з вершковим соусом, білим вином (або водою) на середній вогонь. Додайте табаско, соєвий соус і вустерський соус. Поступово вмішайте чеддер так, щоб він повністю розтанув.
  2. Щоб зробити кульки з моцарели, насипте борошно і панірувальні сухарі в окремі миски і збийте яйця в третій. Налийте олію в дрібну і широку сковороду і поставте на середній вогонь.
  3. Злийте рідину і обсушіть сир. Занурюйте кожну кульку спочатку в борошно, потім у збиті яйця і, нарешті, в сухарі. Потім знову в яйце і в сухарі. Уважно стежте за тим, щоб кульки були щільно вкриті крихтою з усіх боків.
  4. Перевірте, чи готова олія, опустивши в нього крихту: якщо навколо з'являються бульбашки і крихта спливає, отже, олія досить гаряча. Обережно за допомогою шумівки опускайте по 6-8 кульок за раз і смажте близько хвилини або до золотистої скоринки.
  5. Дістаньте готові кульки з олії (за допомогою тієї ж шумівки) і залиште на паперовому рушнику, щоб вбралися надлишки жиру. Посоліть перед подачею на стіл.
  6. Подавайте кульки з моцарели з теплим соусом.

Читайте також:

Хрусткі кільця цибулі

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • ріпчаста цибуля – 2-3 шт.;
  • борошно – 60 г;
  • кукурудзяний крохмаль – 30 г;
  • каєнський перець – 1/3 ч. л.;
  • газована вода – 150 мл;
  • панірувальні сухарі (дрібні) – 300 г;
  • розчинне картопляне пюре – 2 ст. л.;
  • рослинна олія для смаження – багато;
  • сіль.

Для соусу:

  • майонез – 50-60 г;
  • кетчуп – 1-2 ст. л.;
  • хрін з банки – 2 ст. л.;
  • паприка – 1/2 ч. л.;
  • сушений орегано – 1/2 ч. л.;
  • кайенский перець – 1/3 ч. л.;
  • сіль, чорний перець.

Спосіб приготування:

  1. Цибулю чистимо і нарізаємо великими кільцями шириною 5 мм.
  2. Змішуємо борошно і кукурудзяний крохмаль, додаємо сіль, каєнський перець і газовану воду. Ретельно змішуємо. Потім додаємо розчинне картопляне пюре – воно зробить суміш густішою, а кільця цибулі – щільнішми.
  3. Панірувальні сухарі пересипаємо в плоску миску або тарілку.
  4. У невеликій каструлі гріємо олію (її має бути стільки, щоб вона повністю покривало всі кільця).
  5. Кожне цибульне кільце за допомогою виделки занурюємо спочатку в рідку суміш, струшуємо зайве, іншою виделкою обвалюють у панірувальних сухарях і відправляємо смажитися. В процесі кільця можна перевернути. Коли вони стануть рівномірно коричневими, витягуємо й кладемо на серветку, щоб скло зайву олію.
  6. Для соусу змішуємо майонез, хрін, паприку, орегано, каєнський і чорний перець, додаємо кетчуп, солимо і перчимо. Коли соус став повністю однорідним, він готовий.
  7. Подаємо кільця цибулі разом із соусом.

Жюльєн зі свининою і печерицями

Жульєн з куркою та грибами
Жульєн з куркою та грибами

Час приготування:

  • 45 хвилин

Інгредієнти:

  • свинина – 200 г;
  • гриби – 200 г;
  • вершки 30% – 250 г;
  • сир – 50 г;
  • цибулина – 2 шт.;
  • вершкове масло – 50 г;
  • сіль, спеції за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Гриби помити і нарізати соломкою.
  2. М'ясо нарізати тонкими смужками.
  3. Цибулю очистити, помити і нарізати тонкими кільцями.
  4. Розігріти олію на сковороді, обсмажити цибулю упродовж двох хвилин, додати до нього м'ясо і гриби, обсмажувати 20 хвилин.
  5. Додати в сковороду вершки і тушкувати суміш ще 10 хвилин.
  6. Розкласти в жароміцні формочки, посипати тертим сиром і поставити в розігріту до 180°С піч на 5 хвилин до появи рум'яної скоринки.
  7. Подавати жульєн гарячим, за бажанням прикрасивши зеленню.

Тут дізнаєтеся 5 прекрасних холодних закусок на Новий рік 2021.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти