Рецепти і фото варення – від кулінарного експерта Євгена Клопотенка
Полуничне варення з базиліком
Інгредієнти (на 1 літр):
- Полуниця 1 кг
- Цукор 500 г
- Базилік 40 г
Приготування (60 хвилин):
Розрізаємо полуницю на дві частини, а дуже велику – на чотири.
Засипаємо ягоди цукром, ставимо на невеликий вогонь, і варимо варення до бажаного ступеня густоти. Ріжемо базилік. Коли варення буде готове, додаємо його, варимо ще хвилину, і знімаємо каструлю з вогню.
Поєднання полуниці з пряною ноткою базиліка – несподіване, але дуже гармонійне. Головний секрет тут в ароматі: щоб він зберігся, кладіть базилік в кінці варіння.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Варення з чорної смородини з перцем
Інгредієнти (на 1 літр):
- Чорна смородина 1 кг
- Цукор 600 г
- Перець чорний горошком за смаком
Приготування (60 хвилин):
Смородину добре промиваємо і висипаємо в сотейник. Додаємо цукор і варимо на маленькому вогні, поки варення не стане однорідним і густим. Подрібнюємо горошини чорного перцю лезом ножа. Коли варення буде готове, додаємо в нього перець, прогріваємо ще хвилину і знімаємо з вогню. Перець краще додавати порціями: так легше досягти бажаного ступеня гостроти.
Абрикосове варення з коньяком і горіхами
Інгредієнти (на 1 літр):
- Абрикоси без кісточок 1 кг
- Чищення волоські горіхи 100 г
- Цукор 600 г
- Коньяк 100 мл
Приготування (60 хвилин):
Абрикоси змішуємо з цукром, додаємо 20 мл води і ставимо на середній вогонь. Після того як варення почне кипіти, додаємо горіхи. Зменшуємо температуру і варимо до готовності. У кінці додаємо коньяк. Розливаємо у стерилізовані банки, даємо охолонути.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Кабачкове варення з лимонним соком
Інгредієнти (на 1 літр):
- Молоді кабачки 1 кг
- Цукор 600 г
- Вода 100 мл
- Цукор ванільний 15 г
- Сік лимона 2 ст. л.
Приготування (60 хвилин):
Кабачки миємо, нарізаємо кубиками, додаємо цукор і воду. Ставимо на середній вогонь. Даємо варенню закипіти, після чого зменшуємо вогонь і варимо до готовності. В кінці додаємо ванільний цукор і лимонний сік. Розливаємо у стерилізовані банки, даємо охолонути. Кабачкове варення з лимоном готове!
Полуничне варення з розмарином
Інгредієнти (на 1 літр):
- Полуниця 1 кг
- Цукор 500 г
- Свіжий розмарин 3 гілочки
- Чорний перець горошком 1 ч. Л.
- Лимонний сік 0,5 ч. Л.
Приготування (60 хвилин):
Полуницю очищаємо від хвостиків, розрізаємо навпіл. Додаємо 5 ст. л. води, змішуємо з цукром і ставимо на середній вогонь. Даємо варенню закипіти. Додаємо розмарин, після чого зменшуємо температуру і варимо до готовності. За 1 хвилину до закінчення варіння подрібнюємо чорний перець за допомогою качалки і додаємо в варення. Розливаємо у стерилізовані банки, даємо йому охолонути. Готово! Таке варення ідеально і з сирами (камамбер, брі, Шевре), і з м'ясом, і з овочами (червонокачанна капуста), і з молочними продуктами (молоко, сир).
Читайте також: