Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.
Прийняти
Головна Сьогодні

Рецепти пишних біляшів з м'ясною начинкою

Біляші як в їдальні з фаршем

Біляші з фаршем
Біляші з фаршем
Фото: Depositphotos

Біляші готують з прісного або дріжджового тіста з фаршем або дрібно рубаним м'ясом. Відмінність біляшів від смаженого пиріжка – форма у вигляді коржа і отвір зверху.

Дивіться відео, як вибрати якісний фарш:

Традиційна начинка для біляшів – це м'ясний фарш, що складається з баранини, курятини, або суміші свинини і яловичини.

Біляші з м'ясною начинкою

Час приготування:

  • 2 години

Калорійність:

  • 427 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 800 г змішаного фаршу
  • 2 цибулини
  • 2 ст.л. лимонного соку
  • Сіль, перець – за смаком
  • 1/2 склянки олії

Для дріжджового тіста:

  • 375 мл молока 2,5%
  • 1 пачка сухих дріжджів
  • 650 г борошна
  • 50-70 г вершкового масла
  • 1 ч.л. солі
  • 1 ч.л. цукру

Спосіб приготування:

  1. Для приготування тіста у великій мисці розведіть сухі дріжджі в теплому молоці разом з цукром. Додайте трохи борошна і перемішайте – опара повинна вийти консистенції сметани. Накрийте миску рушником і поставте опару в тепле місце підходити (можна поставити опару в духовку на найнижчу температуру).
  2. Коли опара збільшиться в об'ємі і почне пузиритися, додайте в неї розтоплене вершкове масло і сіль. Всипте просіяне борошно і замісіть м'яке еластичне тісто. Знову накрийте миску рушником і поставте в тепле місце на годину. Тісто має збільшитися в об'ємі вдвічі.
  3. Приготуйте начинку. Цибулю дрібно порубати, змішайте з фаршем. Приправте сіллю і перцем і добре вимісити. Влийте холодну воду і сік лимона, знову добре перемішайте.
  4. Тісто, що підійшло, ще раз вимісіть і розділіть на невеликі шматочки розміром трохи більше волоського горіха. На присипаної борошном поверхні розкачайте кілька кульок в коржі товщиною приблизно 0,3 см.
  5. На середину кожного коржика викладіть фарш. Підніміть краї коржів і защипніть, залишаючи отвір нагорі, як у ватрушки. Готові біляші накрийте рушником і приготуйте нові, поки не закінчиться тісто.

Як смажити біляші

У сковороді з високими бортиками розігрійте олію – влийте її стільки, щоб над поверхнею був приблизно сантиметр олії. У розігрітую олію викладіть біляші отвором вниз і смажте до рум'янцю. Якщо біляші темніють занадто швидко, зменшіть нагрів. Переверніть біляші і обсмажте з іншого боку, викладіть на застелену паперовими рушниками тарілку.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом слойок з фаршем, сиром і зеленню . "Сьогодні" також писали, як приготувати м'ясну запіканку з фаршу .

Читайте найважливіші новини в Telegram, а також дивіться цікаві інтерв'ю на нашому YouTube-каналі.

Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів