I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Ресторан удома: 5 рецептів страв, які здивують навіть найвибагливіших

Якщо ви думали, що таку їжу можна спробувати тільки в ресторані, то ви помиляєтеся

Якщо немає можливості час від часу відвідувати ресторани, а спробувати щось особливе, як кажуть, ресторанне, хочеться, то не обов'язково в них іти або замовляти їжу додому. До того ж часто буває, що треба швидко нагодувати гостей смачною вечерею. Тоді оцініть вміст холодильника, докупіть необхідне, залучіть усі свої кулінарні здібності – і вперед. Ваш особистий ресторан практично організований. Нижче зібрані рецепти страв, які легко приготувати вдома.

Спагеті путанеска з тунцем

Реклама
Фото: instagram.com/valentin.novikov/

Ця ресторанна страва заслуговує на особливу увагу. І не тільки через свій неймовірний смак. Існує легенда, що ця паста (повна назва – паста Алла Путанеска) свого часу була улюбленою стравою неаполітанських жриць любові. Нею же вони спокушали і пригощали своїх відвідувачів. Словом, під час подачі путанески розкажіть і здивуйте своїх гостей історією цієї ресторанної пасти.

Інгредієнти

  • спагеті – 200-250 г;
  • тунець консервований – 1 бляшанка/185 г;
  • каперси – 10-12 шт.;
  • маслини – 10 шт.;
  • в'ялені томати – 40-50 м;
  • часник – 3-4 зуб.;
  • кріп, петрушка, сіль, перець, орегано, базилік – за смаком.

Спосіб приготування

Реклама
  1. У киплячій воді зварити спагеті до стану аль денте.
  2. На розпеченій сковороді обсмажити каперси, маслини, томати приблизно 3-5 хвилин. Додати тунець, часник і зелень, обсмажити кілька хвилин.
  3. Додати спагеті і трохи води, томити до повного вбирання води. Додати приправи.

Читайте також:

Гуляш у вишневому соусі

Фото: instagram.com/gastrobelarus/

Це одна з найдавніших страв, що відома по всьому світу. Перший рецепт гуляшу (угорського супу) датується ІХ століттям. І якщо можливості на відвідування угорського ресторану немає, то спробуйте приготувати це страва трохи інакше, по-ресторанному. А саме – у вишневому соусі.

Реклама

Інгредієнти

  1. Яловичина (лопаткова частина) – 500 г;
  2. Огірки свіжі – 60 г;
  3. Лук – 70 г;
  4. Морква – 70 г;
  5. Корінь селери – 70 г;
  6. Вода – 500 мл;
  7. Вишневий сік – 500 мл;
  8. Вишня свіжа або заморожена – 150 г;
  9. Борошно;
  10. Огірковий розсіл;
  11. Фундук.

Спосіб приготування

  1. Нарізати яловичину брусками завтовшки приблизно 0,5 см і обсмажити у борошні. Додати до м'яса води і протушкувати.
  2. Окремо обсмажити цибулю, моркву і дрібно нарізаний корінь селери. Отриману суміш додати до м'яса і томити 15 хвилин, щоб страва набрала смаку.
  3. Додати вишневий сік, свіжу або заморожену вишню, огірковий розсіл (не маринований) і дрібно нарізані огірки. Тушкувати на повільному вогні 2,5-3 години.
  4. Коли яловичина буде готова (м'ясо маєо бути м'яким), вишневий соус, що залишився, за допомогою блендера довести до однорідної маси.
  5. При подачі посипати страву тертим фундуком. Подавати гуляш можна з будь-яким гарніром: гречка, смажена картопля, пюре, томлені овочі.

Читайте також:

Норвезький суп

Фото: instagram.com/valentin.novikov/

Насичений рибний і вершковий смак. Так, для наших смакових рецепторів – це досить оригінальне поєднання, але ті, хто куштував норвезький рибний суп, були в захваті. Цікаво, що ця, сьогодні вже цілком ресторанна страва, готувалася колись з того, що було під рукою фінських і норвезьких господинь – риба, молоко, коренеплоди. Тепер же цей суп досягнув свого гастрономічного апогею у плані вивіреності інгредієнтів.

Інгредієнти

  • будь-яка риба холодного копчення – 500-700 г;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • селера стебло – 3 шт.;
  • картопля – 6-7 шт.;
  • вершки – 200-300 г (33% жирності);
  • молоко – 300 г;
  • базилік свіжий – 10 г, можна замінити сухим;
  • кріп свіжий – 10 г;
  • сіль, перець за смаком.

⠀ Спосіб приготування

  1. Рибу варити в каструлі. Після закипання варити 20-25 хвилин. Бульйон процідити.
  2. Овочі почистити і нарізати кубиком середнього розміру.
  3. У бульйон закинути картоплю і варити до готовності.
  4. Окремо обсмажити цибулю, моркву, селеру і закинути в бульйон з картоплею, щойно він закипить.
  5. Рибу перебрати від кісток і шкіри і теж закинути в суп.
  6. Вершки і молоко влити в суп, коли картопля буде готова, і проварити після закипання 20 хвилин на повільному вогні. Довести все до смаку сіллю і перцем. При подачі посипати базиліком і кропом.

Читайте також:

Смажений сир по-чеськи

Фото: instagram.com/rinetta1982/

Смажений сир – одна з найулюбленіших закусок у чехів. Його часто можна зустріти в меню ресторанів. Подавати смажений сир заведено з гранолками, тобто картоплею фрі. І ще – з майонезним соусом, який у Чехії називається татарка.

Інгредієнти

  1. Сир – 4 шматки 1,5-2 см завтовшки;
  2. Яйця – 4-5 шт.;
  3. Сухарі панірувальні;
  4. Олія соняшникова для смаження.

Для соусу

  • сметана будь-якої жирності – 400 г;
  • часник – 4 зуб.;
  • чорний мелений перець – 1 ч. л.;
  • соєвий соус – 2-3 ст. л.

Спосіб приготування

  1. Змішати сметану, часник, перець і соєвий соус. Поставити в холодильник.
  2. Нарізати сир на шматки. В одну миску насипати сухарі, в іншу – злегка збити яйця.
  3. Вмочити сир у яйце, потім обваляти в сухарях. Процедуру повторити двічі-тричі.
  4. Нагріти олію на сковороді і викласти сир у паніровці. Смажити по кілька хвилин з кожного боку. Треба, щоб сир усередині розплавився.

Читайте також:

Шашлик з індички

Фото: instagram.com/valentin.novikov/

Так, ви можете сказати, що навряд замовили б таку страву в ресторані. Мовляв, сезон шашликів на природі ніхто не відміняв, і всі ми їх накуштувалися теплої пори року. Але тоді чому в багатьох ресторанах кавказької, турецької кухонь шашлик у меню представлений не однією позицією? Правильно, бо ця страва смачна завжди. І тим паче коли вона готується за допомогою несподіваного маринаду.

Інгредієнти

  1. Філе стегна індички – 1 кг;
  2. Лимон – половина;
  3. Ківі – 1 шт.;
  4. Цибуля – 1 шт.;
  5. Олія – 2 ст. л.;
  6. Сіль, перець чорний.

Спосіб приготування

  1. М'ясо нарізати поперек волокон. Цибулю нарізати соломкою, лимон – кружельцями. Добре це все змішати, щоб виділився сік.
  2. Змішати масу з м'ясом. Додати сіль, перець за смаком і скропити олією. Прибрати в холодильник мінімум на 12 годин.
  3. Обсмажити шашлик на сковороді і довести до готовності в духовці хвилин 12-15 на режимі гриль (або звичайному режимі 180-200 градусів).

Тут зібрані рецепти швидких і смачних страв на обід.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти