Різдвяний піст 2019-2020 розпочався 28 листопада і закінчиться в Святвечір, 6 січня. В цей час православним християнам не можна вживати м'ясо, молоко і яйця.
Дивіться відео, як піст впливає на здоров'я:
Якщо ви хочете урізноманітнити своє пісне меню, приготуйте незвичний вінегрет з квасолею і гірчично-медовою заправкою.
Пісний вінегрет з квасолею
Час приготування:
- 3 години
Калорійність:
- 81 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- Картопля – 4 шт.
- Буряк – 2 шт.
- Морква – 2 шт.
- Квасоля (відварна або консервована) – 150 г
- Огірки мариновані – 5 шт.
- Цибуля червона – 1 шт.
- Сіль за смаком
Для заправки:
- Олія соняшникова – 50 мл
- Мед – 1 ч. л.
- Гірчиця зерниста – 1 ч. Л.
- Оцет винний – 1 ч. Л.
- Часник – 2 зубчики
Спосіб приготування:
- Підготувати овочі – відварити або запекти, остудити і очистити від шкірки.
- Викласти в миску картоплю і моркву, нарізані на кубики, додати подрібнену цибулю.
- Додати нарізані мариновані огірки.
- Викласти кубики буряка, додати квасолю, посолити за смаком і перемішати.
- Для заправки змішати масло, гірчицю, мед, оцет і подрібнений часник.
- Заправити салат і дати йому настоятися в холодильнику.
Як зробити смак цибулі м'якше
Якщо цибуля дуже гостра, обшпарте її окропом або замаринуйте в суміші лимонного соку або винного оцту.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати буряк по-корейськи . "Сьогодні" також ділилися рецептом вінегрету з грибами .