Католицьке Різдво щороку святкують 25 грудня . Цей день традиційно прийнято проводити з сім'єю і готувати смачну вечерю.
Дивіться відео, як приготувати компот з мандаринів на Різдво:
Різдвяне меню у католиків – це запечена птиця, солодка випічка, салати і гарніри з зимових овочів, а також різні гарячі коктейлі. Ми радимо приготувати святковий салат з куркою і грейпфрутом.
Курячий салат з картоплею і грейпфрутом
Час приготування:
- 1 годину
Калорійність:
- 112 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 2 рожевих грейпфрута
- 300 г картоплі
- 400 г курячого філе
- 1 ч.л. зернистої гірчиці
- 2 ст.л. оливкового масла
- Сіль, перець
- Листовий салат – для подачі
Спосіб приготування:
- Очистити від цедри грейпфрут, видаливши білу плівку, вирізати з нього часточки, таким чином, щоб повністю видалити перегородки. Сік зібрати в невелику ємність. Підготовлені шматочки поставити в холодильник.
- Філе грудки замаринувати в суміші грейпфрутового соку і гірчиці протягом 15-20 хвилин, залишивши 1 ложку соку для салатної заправки.
- За цей час відварити картоплю цілком у киплячій підсоленій воді до м'якості. Потім залити холодною водою, остудити, очистити від шкірки.
- Обсушити куряче філе, посолити, поперчити, потім обсмажити з обох боків до готовності на сковороді (звичайній або гриль).
- Картоплю порізати на частини, змішати зі шматочками грейпфрута, порізаними навпіл, заправити сумішшю грейпфрутового соку, оливкової олії, солі і перцю.
- Куряче філе порізати пластинками.
Як подавати салат
На тарілку сервіровки викласти листовий салат, картоплю з грейпфрутом, зверху помістити шматочки курячого філе. Дати настоятися 10-15 хвилин і подавати.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати салат з кіноа з грейпфрутом . "Сьогодні" також ділилися рецептом корисного салату з руколи, фети і горіхів .