Це дійсно фантастичний салат для святкової вечері на Різдво . Він легкий і наповнений дивовижними смаковими поєднаннями – в ньому є шинка з солонуватим присмаком, трохи солодкої, вершкової моцарели і освіжаючі клементини.
Дивіться відео, як приготувати салат з курки з хурмою:
Різдвяний салат від Джеймі Олівера
Час приготування:
- 15 хвилин
Інгредієнти:
- 4 кульки моцарели по 100 г
- Морська сіль і мелений перець
- 1 лимон
- 4 клементина, очищені і нарізані кружальцями 1 см
- 2 пучка рукола, промитих і висушених
- 1 качан радіккіо, промитий і порваний руками
- Маленький пучок м'яти, тільки листя
- 4 скибочки копченого прошутто
- Маленька жменю натертого пластинками пармезану
- Зістарений винний оцет
Для заправки:
- 3.5 ст.л. свіжовичавленого лимонного соку
- 10 ст.л. оливкового масла extra virgin
- Сіль і мелений чорний перець
Спосіб приготування:
- Візьміть чотири тарілки і грубо розкришіть на них по кульці моцарели. Посипте сіллю, перцем і тертою лимонною цедрою.
- Викладіть зверху шматочки клементина – по одному фрукту на тарілку.
- Змішайте всі інгредієнти для заправки в банку з кришкою і добре струсіть.
- Покладіть листовий салат і м'яту в миску, додайте частину заправки. Трохи листя м'яти залиште для подачі.
- Покладіть на обробну дошку один скибочку прошутто і загорніть в нього приблизно чверть зелені.
- Викладіть цей "букетик" зверху на клементини. Повторіть з залишками шинки і зелені.
Як подавати салат
Посипте кожну порцію пластівцями пармезану, прикрасьте листочками м'яти і збризніть бальзамічним оцтом.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом різдвяного пуншу від Джеймі Олівера . "Сьогодні" також писали, як приготувати англійський фруктовий кекс на Різдво.