Корисне сало. Український національний продукт потрапив до сотні найпоживніших в світі, зайнявши восьме місце! Але звичайна нарізка з сала вже нікого не здивує. Як перетворити його на витвір мистецтва?
З сала можна зробити чудовий букет або приготувати оригінальну страву. Майстри з карвінгу Наталі і Таша вже три роки дивують покупців трояндами з сала. Кажуть: воно давно перестало бути звичайним продуктом.
"Троянди з сала – це якраз саме ті троянди, які підкорюють отримувачів в різних країнах світу. І це вже дійсно є візитною карткою України. Ще не було такого, щоб вони не викликали емоції подиву", – розповідає Наталі Донська.
Такі їстівні букети можна дарувати як жінкам, так і чоловікам. Ця смачна краса побувала вже в 16-ти країнах світу.
А шеф-кухар одного зі столичних ресторанів Артем Рижков поділився рецептом хрусткого запеченого рулету з сала. Для цього треба посипати шматок порізаним гострим перцем, часником, посолити і додати чебрецю. А зверху полити кунжутним пастою і згорнути. Після цього відправити до духовки і запікати 1 годину 10 хвилин при температурі 180 °С, щоб з'явилася хрустка скоринка.
А ще можна потушкувати сало з чебрецем і гострим перцем в соєвому соусі. Солити його не потрібно, воно набереться солі з соєвого соусу.
Якщо ж захочеться десерту – спробуйте сало в шоколаді. Це цукерки з салом і вершковим маслом, які стали популярними в закладах української кухні.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, які страви можна приготувати з сала.