Салат мімоза" – один із символів свята 8 Березня. Готувати його нескладно, але весь процес займає близько години, а крім того, всі верстви повинні як слід просочитися, перш ніж салат можна буде подавати на стіл.
Щоб прикрасити салат, подрібніть трохи кропу. Посипте нарізаною зеленню по колу, а в центр покладіть три цілі гілочки. Жовток натріть на дрібній тертці і викладіть у вигляді квіток мімози.
Салат "Мімоза" на 8 Березня
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 262 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- Рис довгозерний – 0,5 склянки (125 г)
- Тунець в олії – 1 банка (190 г)
- Морква – 2 шт. (200-250 г)
- Твердий сир – 75 г
- Яйця – 3 шт.
- Цибуля – 1 невелика головка
- Сіль, мелений чорний перець – за смаком
- Майонез – 250-300 г
Спосіб приготування:
- Рис відварити в підсоленій воді. Охолодити.
- З риби злити олію, розім'яти виделкою.
- Моркву і яйця відварити до готовності, остудити, почистити.
- Окремо натерти на крупній тертці моркву, білки, сир, а жовтки – на дрібній. Цибулю дрібно нарізати і за бажанням замаринувати в винному оцті або залити окропом і залишити на 10-15 хвилин.
- Можна зібрати салат в прозорому салатнику, в формі діаметром 20 см або в порційних формах.
Як зібрати салат "Мімоза"
- 1 шар – рис. Його потрібно приправити перцем, змастити тонким шаром майонезу;
- 2 шар – риба;
- 3 шар – цибуля, змащена майонезом;
- 4 шар – морква. Посолити її, поперчити, змастити майонезом;
- 5 шар – білки. Посолити, поперчити, змастити майонезом;
- 6 шар – риба;
- 7 шар – цибуля, змастити майонезом;
- 8 шар – сир, змастити майонезом;
- 9 шар – терті жовтки.
Охолодити салат перед подачею протягом двох-трьох годин.
Дивіться відео, як оригінально подати салат "Мімоза":
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати салат "Мімоза" з лососем . "Сьогодні" також ділилися рецептом святкового салату з кальмарів .